ΠΟΜΕΝΣ: Ασφαλιστικά προσωπικού προέλευσης ΑΣΣΥ - ΕΜΘ


ΘΕΜΑ:
Σταδιοδρομική εξέλιξη Ε.Μ.Θ. πτυχιούχων ΑΕΙ και μισθολογική αποκατάσταση Αξιωματικών Ε.Μ.Θ.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
  1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., στα πλαίσια της θεσμικής της αρμοδιότητας, αφού εξέτασε ενδελεχώς τις πραγματικές και τις νομικές ιδιαιτερότητες που διέπουν την υφιστάμενη σταδιοδρομική, μισθολογική αλλά και ασφαλιστική κατάσταση των Εθελοντών Μακράς Θητείας (Ε.Μ.Θ.) του (α) σχετικού, προτείνει σχέδιο με το οποίο αναγνωρίζεται η συνεισφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις εκείνων των Ε.Μ.Θ. οι οποίοι είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και ζητά επιπροσθέτως ένταξη των Αξιωματικών Ε.Μ.Θ. σε ιδιαίτερη μισθολογική κατηγορία, μιας και τέτοια πρόβλεψη δεν ενσωματώθηκε εξ αρχής στο (γ) όμοιο.
  1.  Επιδιώκει την νομοθετική τροποποίηση του (β) σχετικού με το «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α» που συνοδεύει το εν λόγω έγγραφο, παραθέτει δε σε αδρές γραμμές τα κύρια σημεία αφορούντα το προσωπικό κατηγορίας Ε.Μ.Θ.:
            α. Εκείνα τα στελέχη Ε.Μ.Θ. τα οποία είναι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι., και τα οποία αναμφισβήτητα με το μορφωτικό τους επίπεδο ενισχύουν σε πλείστες θέσεις τις Ένοπλες Δυνάμεις (μεγιστοποιώντας το δίχως άλλο τα οφέλη για αυτές), είναι ηθικά θεμιτό στα πλαίσια της επιβράβευσης και ενθάρρυνσης της αριστείας να υπάρξει πρόβλεψη τίμησης αυτών με την απονομή αποστρατευτικού βαθμού Λοχαγού και αντίστοιχων.
            β.  Με το (δ) όμοιο προβλέφθηκε η απονομή αποστρατευτικού βαθμού Υπολοχαγού για τους Αξιωματικούς  προέλευσης Ε.Μ.Θ.. Δεν προβλέφθηκε όμως και η ιδιαίτερη ένταξη τους σε Μισθολογικό Κλιμάκιο σύμφωνα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας που έχουν υπηρετήσει, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί η άδικη πρόβλεψη μισθοδότησής τους και στον εφεξής χρόνο ως να είναι Ανθυπασπιστές. Καλείται λοιπόν η Πολιτεία, είτε να προβλέψει νέο Μισθολογικό Κλιμάκιο για την εν λόγω κατηγορία Αξιωματικών είτε να τους εντάξει κατά αντιστοιχία στο υφιστάμενο Μισθολογικό Κλιμάκιο κατηγορίας Β.

     Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
  1.  Η Ομοσπονδία μας καλεί την Πολιτική και την Στρατιωτική Ηγεσία σε διάλογο, ώστε να υλοποιηθούν  οι προτεινόμενες λύσεις που τυγχάνουν ρεαλιστικής εφαρμογής, αποκαθιστούν εξόφθαλμες μισθολογικές αδικίες σε βάρος των στελεχών κατηγορίας Ε.Μ.Θ. αλλά και αποκαθιστούν ανάμεσά τους αυτούς που αριστεύουν.
  1.  Εισηγητές θέματος:
           Τομεάρχης Νομικών Θεμάτων: Ανθυποπλοίαρχος (Ε) Γεώργιος Λέντζιος ΠΝ, τηλ. 6958 471300.
           Γραμματέας θεμάτων Ε.Μ.Θ.: Αρχισμηνίας Άρης Κασιδόπουλος τηλ. 6931093625.
  1.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων & Προσωπικού: Ταγματάρχης (ΠΖ) Παπαθανασίου Γεώργιος , τηλ. 6937023598.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά