Επιστολή ΠΣΑΕΜΘ προς κ.Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Στεφανή Αλκιβιάδη για θέματα ΕΜΘ
Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ
Αναγεννήσεως 184
ΤΚ 682 00 Ορεστιάδα
 
 
Ορεστιάδα  23  Οκτ.2019
 
Προς:κ.Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας  κ.Στεφανή Αλκιβιάδη
 
 
ΘΕΜΑ: Νομοθετική ρύθμιση θεμάτων Εθελοντών Μακράς Θητείας
 
 
 
Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ
 
Σας υποβάλλουμε τις   παρακάτω  προτάσεις  για νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται να περιληφθούν σε Σ.Ν του Υπουργείου σας,  ώστε να επιλυθούν  χρόνια  δίκαια αιτήματα των ε.α ΕΜΘ και ε.ε ΕΜΘ:
    1. Απαιτείται η νομοθετική ρύθμιση όπως παρακάτω:  « Αντίκαθίσταται η παρ. 2 άρθρου 15 του Ν. 2936/2001, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7παρ 1 του Ν. 3257/2004 ως εξής:«Ο χρόνος ασφάλισης τους στο Ι.Κ.Α. και στο Ι.Κ.Α. /Τ.Ε.Α.Μ. συνυπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης. Ο χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας από την κατάταξη τους μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού αναγνωρίζεται ως χρόνος μετοχικής σχέσης στα Ταμεία Αλληλοβοήθειας χωρίς την καταβολή  καμίας πρόσθετης κράτησης, για το χρονικό διάστημα της πενταετίας που υπηρετούσαν ως εθελοντές πενταετούς υπηρεσίας.» ώστε να επιλυθεί το θέμα με την καταβολή επιπρόσθετης εισφοράς 2% υπέρ  των Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοήθειας
 2. Απαιτείται η νομοθετική ρύθμιση όπως παρακάτω:  «Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 3865/2010, όπως ισχύει, προστίθεται εδάφιο ως εξής:«Αν τα ανωτέρω πρόσωπα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την οποία ήταν ασφαλισμένα στο ΙΚΑ, είχαν καταβάλει τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, τα καταβληθέντα ποσά για επικουρική σύνταξη στο ΕΤΑΜ ή στο ΕΤΕΑΜ αποδίδονται στους ίδιους. Εάν τα ανωτέρω ποσά έχουν αποδοθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις που αντικαθίστανται, από το ΕΤΑΜ ή ΕΤΕΑΜ στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, αποδίδονται στους ίδιους από τα Ταμεία αυτά » η οποία επιλύει το θέμα με τις διπλές εισφορές υπέρ των Μετοχικών Ταμείων για το χρόνο που οι Εθελοντές Μακράς Θητείας είχαν την ιδιότητα του ΟΠΥ-ΕΠΥ.
 
  
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας σας παρακαλεί ,μιάς και εσείς προσωπικά γνωρίζετε τα προβλήματα και τίς αδικίες εις βάρος των ΕΜΘ,όπως συνδράμετε να δοθεί  άμεση λύση στα δίκαια αιτήματα των ε.α και ε.ε ΕΜΘ με την νομοθετική ρύθμιση και επίλυση τους διότι οι Εθελοντές Μακράς Θητείας είναι η μοναδική κατηγορία στρατιωτικών που για τον ίδιο χρόνο ασφάλισης έχει καταβάλλει διπλάσιες εισφορές στα Μετοχικά τους Ταμεία και επιπλέον κλήθηκαν να εισφέρουν επιπρόσθετες εισφορές στα Ταμεία Αλληλοβοήθειας των Ε.Δ..
 
 
                                     
 
 Με τιμή
 
 
 
                                           Για το ΔΣ
 
 

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γενικός   Γραμματέας
 
 
 
 
    Παναγιώτου Δημήτριος                                 Χαράλαμπος Καραγιάννης
              Ανθστης ε.α                                                           Ανθστης ε.α
 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά