Επιστολή αξιωματικού ΠΝ στον Υπουργό για το θέμα των ΑΣΣΥ




Αξιότιμε Κ. ΥΕΕΘΑ 

ως αξιωματικός ε.ε του ΠΝ στην πολυετή μου υπηρεσία άνω των τριάντα (30) ετών, ουδέποτε υπήρξε δίαυλος επικοινωνίας των στελεχών με αρμόδια στελέχη που στελεχώνουν τον Β Κλάδο του ΓΕΝ, ώστε να ενημερώνονται και να ενεργούν κατάλληλα για τα προβλήματα των στελεχών και ουδέποτε υπήρξε υπηρεσία στο ΠΝ όπου αν κάποια στελέχη που στελεχώνουν τον Β Κλάδο του ΓΕΝ δεν εφαρμόζουν την νομοθεσία και δεν είναι αντικειμενικά και αμερόληπτα να ελέγχονται και ανάλογα να απομακρύνονται. Υπάρχουν χρόνιες ηθικές και οικονομικές αδικίες και δεν εφαρμόζουν την νομοθεσία καθώς δεν προβαίνουν και στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων. Δεν είναι δυνατό ανάμεσα στα σώματα Στρατού να γίνετε διαφορετική μεταχείριση των στελεχών και ειδικά στο ΠΝ να είναι το χειρότερο σώμα Στρατού στην μεταχείριση και στις ανισότητες ανάμεσα στα στελέχη. 

Τα ευνοούμενα και ευεργετούμενα στελέχη στο ΠΝ είναι τα στελέχη αυτά που εισήλθαν χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις από το 1982 έως το1990 και από ηλικία 14ετών και χωρίς απολυτήριο λυκείου, ενώ τα στελέχη τα οποία είναι πραγματικά ΑΣΣΥ θα υπηρετήσουν αντί 35ετία, 40ετία και θα έχουν την ίδια βαθμολογική εξέλιξη καθώς άνομα εφαρμόζουν τον ν.4407/16 όπου αναφέρει ότι τα στελέχη ΑΣΣΥ με τριετή φοίτηση και απολυτήριο Λυκείου θα αποστρατεύονται με τον βαθμό του Πλοίαρχου, τα στελέχη όμως του 1982-1990 δεν έχουν όλα απολυτήριο Λυκείου και δεν έχουν τριετή φοίτηση, τα στελέχη μετά το 1991 δεν θα προάγονται στα 30έτη στον βαθμό του Πλωτάρχη και στα 34έτη στον βαθμό του Αντιπλοιάρχου, αλλά πολύ αργότερα και απορεί κανείς πώς είναι δυνατόν η στρατιωτική ηγεσία και η πολιτική να επιτρέπει τις ηθικές αδικίες και ανισότητες αυτές καθώς όσοι προσφέρουν περισσότερα και είναι πιο μορφωμένοι να ανταμείβονται ηθικά και οικονομικά λιγότερο από στελέχη που προσφέρουν λιγότερα και είναι κατώτερης μόρφωσης. 

Εκτός τις ανισότητες ανάμεσα στα στελέχη ΑΣΣΥ, υπάρχουν και ανισότητες και στα στελέχη μη ΑΣΣΥ όπου χρόνια προβλήματα προκηρύξεων του ΠΝ ενώ γνωρίζουν ότι τα όρια ηλικίας βάση ν.445/74 για υπαξιωματικούς και ν.2439/96 για αξιωματικούς, όταν στις προκηρύξεις αναφέρουν όρια ηλικίας υποψηφίων 18 έως 28 ετών με 35ετή και 40ετή υποχρέωση δεν μπορεί να μην αλλάζουν οι αρμόδιοι και τα όρια ηλικίας στον κατεχόμενο βαθμό καθώς στελέχη με 22έτη υπηρεσία θα αποστρατευτούν γιατί κανείς από τον Β κλάδο δεν φρόντισε να εισηγηθεί την αλλαγή των ορίων ηλικίας, όπου για τους Φαροφύλακες και μόνο επιτρέπετε στην ηλικία των 63ετών. Δεν εφαρμόζουν το άρθρο 91 του ν.3883/10 όπου εξαιρούσε τα παλαιά στελέχη μη ΑΣΣΥ όσοι είχαν άνω των 25έτων υπηρεσίας το 2012 θα ίσχυε ο ν. 2439/96 για την ιεραρχική και βαθμολογική τους εξέλιξη και δυστυχώς κάποια αρμόδια στελέχη του Β Κλάδου του ΓΕΝ με την συναίνεση των ανωτέρων τους καθώς έχουν ενημερωθεί με διάφορες επιστολές και αναφορές έως σήμερα δεν αποκαθιστούν τα στελέχη μη ΑΣΣΥ και συνεχίζουν τις ανομίες και τις ανισότητες ανάμεσα στα στελέχη, όπως ευεργετούν τα στελέχη ΑΣΣΥ του 1982 - 1990 καθώς στελεχώνουν τον Β κλάδο, γραφεία Ανωτάτων, γραφεία Υφυπουργών και Υπουργών και παραπληροφορούν για τα υπόλοιπα στελέχη και ενεργούν μόνο για τους ιδίους. Αξιότιμε Κ. ΥΕΕΘΑ το ΠΝ ήταν, είναι και θα είναι πάντα ένα σώμα Στρατού  όπου έχει δώσει αγώνες για την Ελευθερία και την Δημοκρατία, όσοι δεν είναι άξιοι συνεχιστές των δοξασμένων ηρώων προγόνων μας και όσοι δεν τιμούν τα ιδεώδη και το ΠΝ να τοποθετηθούν στο περιθώριο και να αντικατασταθούν από ικανά στελέχη αντικειμενικά και αμερόληπτα όπου θα ενεργούν για όλες τις χρόνιες παθογένειες που εσκεμμένα προκαλούν κάποια στελέχη και δημιουργούν τις ανισότητες και τις διαμάχες ανάμεσα στα στελέχη ΑΣΣΥ και μη ΑΣΣΥ. Ελπίζω Κ. ΥΕΕΘΑ να βοηθήσετε για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων και ηθικών και οικονομικών αδικιών και για την εξάλειψη των ανισοτήτων ανάμεσα στα στελέχη καθώς είναι κατανοητό ότι όλοι είμαστε στελέχη ανεξάρτητα του πως εισήλθαμε στο Στράτευμα αφού εισήλθαμε μέσο προκηρύξεων του Στρατεύματος και όλοι θέλουμε να αισθανόμαστε την ισότητα, την επιβράβευση και την δικαιοσύνη, όχι άλλη απαξίωση και εμπαιγμό.  


Με σεβασμό και εκτίμηση  Β.Π 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά