ΠΟΜΕΝΣ: 120ο Συνέδριο EUROMIL. Ιστορική στιγμή για την θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία Στρατιωτικών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 η ΠΟΜΕΝΣ θα συμμετάσχει στο 120ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EUROMIL που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες.
Ενόψει της συμπλήρωσης δύο ετών από την αποδοχή της Ομοσπονδίας μας ως μέλος - παρατηρητή στις τάξεις του EUROMIL, εστάλη αίτημα αναβάθμισης σε πλήρες μέλος. Το Δ.Σ. του Οργανισμού ενέκρινε της προώθηση του αιτήματος στο προσεχές συνέδριο ώστε να τεθεί υπό ψήφιση από τις 34 Ομοσπονδίες-Ενώσεις μέλη από 22 χώρες. Εάν εγκριθεί η εισδοχή της ΠΟΜΕΝΣ θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της θεσμικής εκπροσώπησης που μια Ελληνική Ομοσπονδία εν ενεργεία στρατιωτικών εντάσσεται ως πλήρες μέλος σε Πανευρωπαϊκό Οργανισμό.
Μια τέτοια εξέλιξη θα αναβαθμίσει σημαντικά το ρόλο της ελληνικής θεσμικής εκπροσώπησης εν γένει, καθώς οι θέσεις και τα αιτήματα μας θα εξετάζονται και θα προωθούνται άμεσα σε ανώτατα θεσμικά και αλλά αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα. Επίσης θα υπάρξει δυνατότητα συμμετοχής σε διεθνή fora στρατιωτικού ενδιαφέροντος καθώς και πρόσβαση σε πληθώρα δεδομένων, αρχείων, ερευνών και βέλτιστων πρακτικών άλλων χωρών.             
Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου το θέμα το οποίο θα τεθεί εκ νέου από τη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων της Ομοσπονδίας ενώπιον του προεδρείου του EUROMIL, είναι η τρέχουσα κατάσταση και η απεμπλοκή του στρατιωτικού προσωπικού από τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά