Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στην Κύπρο



Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.



Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στη Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεωργίου. Στη Δοξολογία παρέστησαν επίσης, η ΑΕ Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Επιτετραμμένος Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Λευκωσία κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, οι πολιτικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές αρχές της Κύπρου, ο Διοικητής και αντιπροσωπεία Αξιωματικών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), καθώς και πλήθος κόσμου.



Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



«Σήμερα τιμούμε το Έπος του 1940 και τον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού. Ας μην ξεχνούμε, άλλωστε, ότι στη μάχη αυτή, ανάμεσα στους πολεμιστές της Πίνδου, ήταν για μια ακόμα φορά στο διάβα της ιστορίας, πολυάριθμοι Κύπριοι εθελοντές, οι οποίοι με το αίμα τους έγραψαν και αυτοί τις σελίδες του Έπους του 1940.



Σήμερα τα διδάγματά του παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ.



Πρώτον: η Ελλάδα πιστεύει στον διάλογο και αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα τις όποιες προκλήσεις. Ουδείς όμως, να υποτιμά την ετοιμότητα και ικανότητά μας να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα δικαιώματά μας, όποτε τούτο απαιτηθεί.



Δεύτερον: σε όλους τους αγώνες τους Ελληνισμού, Ελλαδίτες και Έλληνες Κύπριοι, ήμασταν συναγωνιστές. Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, σε απόλυτο συντονισμό, για την επίτευξη του κύριου εθνικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την ειρηνική απελευθέρωση και επανένωση της Μεγαλονήσου. Από την μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο, ευρωπαϊκό κράτος, απαλλαγμένο από εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχή».



Επίσης, ο Υφυπουργός είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Επιτετραμμένο Σύμβουλο της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Λευκωσία, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά