Πίστη στην πατρίδα ορκίστηκαν 487 νεοσύλλεκτοι οπλίτες στο Στρατόπεδο «Ηλιοπούλου»


Πίστη στην πατρίδα ορκίστηκαν 487 νεοσύλλεκτοι οπλίτες της 2019 Δ’ ΕΣΣΟ την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου κατά την τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΓΟΥ Π. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ» στην Κομοτηνή.

Στη τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ενώ τους μουσουλμάνους νεοσύλλεκτους όρκισε ο Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Δρ. Χαλήλ Τζιχάτ, παρουσία εκπροσώπων Πολιτειακών Αρχών και πλήθους γονέων, συγγενών και φίλων.


Ο Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξίαρχος Ιωάννης Μπόγδος ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή του αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, στην οποία αναφέρονταν:


«Νεοσύλλεκτοι οπλίτες, πριν από λίγο με τη δύναμη της ελληνικής ψυχής και σύμφωνα με τις παραδόσεις εμφορούμενοι από τις αρχές και τις αξίες του έθνους μας δώσατε την κορυφαία υπόσχεση στην πατρίδα. Ο όρκος δεν αποτελεί μόνο ηθική δέσμευση αλλά και όλο το δεσμό με όσους υπερασπίστηκαν τις αξίες του ελληνισμού κατά την ιστορική του πορεία.

Με την κατάταξη σας στον Στρατό Ξηράς αναλαμβάνετε όπως γενιές Ελλήνων χρόνια τώρα πράττουν το ιερό καθήκον της διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας και της προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας ως ευσυνείδητοι και ελεύθεροι πολίτες. Να είστε υπερήφανοι για την ύψιστη αυτή τιμή αλλά και το δικαίωμα υπεράσπισης του υπέρτατου αγαθού της ελευθερίας.

Το ΓΕΣ με προσήλωση στην αποστολή του επικεντρώνεται στη διατήρηση σε υψηλό επίπεδο του αξιόμαχου και της ετοιμότητας του Στρατού Ξηράς, αναπόσπαστο μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων, παρέχοντας έτσι ένα ισχυρό εργαλείο αποτροπής στην ελληνική Πολιτεία.

Ακρογωνιαίος λίθος αυτής της προσπάθειας είναι το έμψυχο δυναμικό μας, η αξιοκρατική αντιμετώπιση του οποίου αλλά και η κατάλληλη αξιοποίηση του αποτελούν προτεραιότητα κάθε επιπέδου διοικήσεως.








Στο μέτρο αυτό οι διοικητές και οι αξιωματικοί σας θα σταθούν αρωγοί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της στρατιωτικής ζωής που καλείστε να προσαρμοστείτε. Να είστε βέβαιοι ότι θα αποτελείτε το κέντρο του ενδιαφέροντος του σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο, στην εκπαίδευση και στην εν γένει διαβίωση σας, σε ένα πρωτόγνωρο για εσάς περιβάλλον που θα κυριαρχεί όμως η ευσυνείδητη πειθαρχία, η αλληλεγγύη, το υψηλό φρόνημα και η δικαιοσύνη.

Φανείτε δυνατοί σε όποια δυσκολία προκύψει κατά τη διάρκεια της θητείας σας και συμβάλλετε ενεργά στην αντιμετώπιση της με πάθος και υψηλό ηθικό. Απευθυνόμενος στους γονείς των νέων οπλιτών θέλω να δώσω τη διαβεβαίωση ότι οι διοικητές των παιδιών τους θα ενδιαφέρονται για τα προβλήματα τους, διότι οι νέοι της πατρίδας μας από σήμερα είναι τα δικά μας παιδιά. Μπορείτε να απευθύνεστε προσωπικά στον διοικητή του παιδιού σας που είναι ο αρμοδιότερος όλων.

Να έχετε εμπιστοσύνη και να μη διστάσετε να τον ενημερώνετε και να συνεργάζεστε μαζί του για οποιοδήποτε θέμα απασχολεί εσάς ή το παιδί σας. Επιθυμούμε αυτή την επικοινωνία για να σας γνωρίσουμε καλύτερα εσάς και τα παιδιά σας, να τα διοικήσουμε με τον τρόπο που αρμόζει επιλύοντας ταυτόχρονα κάθε τους πρόβλημα έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Νέοι στρατιώτες, κληθήκατε να προσφέρετε τις πολύτιμες υπηρεσίες σας στην πατρίδα και να συμβάλλετε στην προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της. Δείξτε ενεργή συμμετοχή στην εκπαίδευση, ενδιαφέρον και υπευθυνότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σας. Τηρείστε με ευλάβεια τον όρκο που προ ολίγου δώσατε για να ανταποκριθείτε με ζήλο στην ύψιστη τιμή που αποτελεί η υπηρεσία προς την πατρίδα. Σας εύχομαι εκ βάθος καρδιάς καλή στρατιωτική θητεία».











fonirodopis.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά