Ζιαζιάς κατά ΥΕΘΑ και Λιάσκου για το διορισμό στο Πολεμικό Μουσείο






Ο με καταγωγή από την Αυλίδα, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς βάλει κατά της «φωτογραφικής» τροπολογίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του διορισμού στην προεδρία του Πολεμικού Μουσείου του συμπατριώτη, με καταγωγή από το Κοντοδεσπότι, τέως υπουργού και βουλευτή Αναστασίου Λιάσκου.

Το άρθρο Ζιαζιά στο site militaire.gr. έχει ως εξής:
«Αφού , στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ,έλυσαν όλα τα μείζονα ζητήματα της άμυνας της Χώρας, εξοπλιστικά, θέματα αποτροπής ,συντήρηση ,επάνδρωση Μονάδων και των λοιπών πολλών και σοβαρών προβλημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, φέρνουν και μάλιστα με τροπολογία φωτογραφική διάταξη , για να έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθεί πρόεδρος στο ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου και πολίτης «διακεκριμένος επιστήμονας» έτσι ώστε να ενισχυθεί η εξωστρέφειά του και να βολέψουμε τον «φίλο» μας ....
Φαίνεται ,οι ιθύνοντες του ΥΕΘΑ, στον λίγο χρόνο που διαχειρίζονται τις τύχες της άμυνας της χώρας, δεν αντελήφθησαν , δεν ενημερώθηκαν για το γεγονός της πραγματικής κοσμογονίας στο Πολεμικό Μουσείο που έχει επιδείξει την τελευταία πενταετία το υπό τον Αντιναύαρχο ε.α.Αθανάσιο Παναγόπουλο.
Διοικητικό Συμβούλιο, που έχει αλλάξει τη μορφή και τις δράσεις του Μουσείου, ενώ έχει δρομολογήσει δωρεές και χορηγίες για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση, πέραν του γεγονότος ότι με βάσει τα στοιχεία η κίνηση και η επισκεψιμότητα στο Πολεμικό Μουσείο έχει τριπλασιαστεί το προανεφερθέν διάστημα.
Από ίδρυσεως του στο Πολεμικό Μουσείο , την Διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου διορίζει ο εκάστοτε ΥΕΘΑ , σεβόμενος πάντα την αποστολή του αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας ,τοποθετώντας απόστρατους ανώτατους αξιωματικούς όλων των ΚΛΑΔΩΝ .
Η Ελληνική πολιτεία επιθυμώντας να τιμήσει όλους αυτούς, που πολέμησαν για την Ελευθερία της πατρίδας μας, αποφάσισε το 1964 την ίδρυση Πολεμικού Μουσείου. Το Πολεμικό Μουσείο (ΠΜ) υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ ως ΝΠΔΔ .
Ο σκοπός και αποστολή του ΠΜ, όπως περιγράφεται στο άρθρο 2 του ΝΔ 132/69 είναι: «η συγκέντρωσις, διαφύλαξη και κατάλληλος έκθεσις εν αυτώ των πολεμικών κειμηλίων, η τεκμηρίωσις και η μελέτη της πολεμικής ιστορίας, ως και η προβολή των ιερών αγώνων του Ελληνικού Έθνους από των αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερον».
Το Πολεμικό Μουσείο, έχει επιπλέον τέσσερα παραρτήματα που απασχολούν το παρακάτω προσωπικό, με απολαβές διατιθέμενες από τα Γενικά Επιτελεία (ΓΕ). (1) Επτά (7) άτομα διοικητικό συμβούλιο το οποίο δεν λαμβάνει κανένα άλλο είδος αμοιβής ή αποζημίωσης. (2) Σαράντα ένα (41) άτομα στρατιωτικό προσωπικό. (3) Έναν (1) Δόκιμο Έφεδρο Αξιωματικό. (4) Έντεκα άτομα πολιτικό προσωπικό αποσπασθέντα από τα ΓΕ. (5) Στρατεύσιμους αναλόγως την διαθεσιμότητα των ΓΕ. Το Πολεμικό Μουσείο μισθοδοτεί τέσσερις (4) πολιτικούς υπαλλήλους .
Φαίνεται δεν γνωρίζει το ΥΕΘΑ ότι στο Πολεμικό Μουσείο το προσωπικό που υπηρετεί , όπως σημειώνεται παραπάνω, είναι κατά βάση στρατιωτικό και διέπεται από την στρατιωτική αλυσίδα διοικήσεως , άρα με τι αρμοδιότητα ο «αποτυχών βουλευτής ΣΑΣ ή καθηγητής ΣΑΣ» θα διοικεί η θα διευθύνει έναν στρατιωτικό οργανισμό ;
Ο διορισμός αποτυχόντων πολιτευτών σε οργανισμούς και καταστήματα της χώρας ειναι ένας από τους κυρίους λόγους που η χώρα έφθασε σε αυτή την κατάσταση και εσείς επιχειρείτε να εφαρμόσετε αυτό το μοντέλο και στις Ένοπλες Δυνάμεις . Θέλετε να βολέψετε τον «φίλο σας», τοποθετήστε τον , όπως πολύ καλά γνωρίζετε και πράττετε ,μετακλητό και ο λαός μας θα τον πληρώνει αγόγγυστα .
Εδώ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να σας ενημερώσουμε ότι ο Ναύαρχος του τωρινού ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου εργάζεται αμισθί αυτά τα πέντε χρόνια και έχει μόνο την προβλεπόμενη σύνταξη. Φαίνεται αυτό είναι «αμάρτημα» για το πολιτικό σύστημα.
Λίγο σεβασμό προς τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν βλάπτει, Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΕΪ́ΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ , ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ «ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ». ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.»

thepolisproject
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά