Συμμετοχή ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε Ημερίδα με θέμα: «Μη επανδρωμένα Οχήματα (UxV’s), Συστήματα και Τεχνολογίες»


Συμμετοχή ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε Ημερίδα με θέμα: «Μη επανδρωμένα Οχήματα (UxV’s), Συστήματα και Τεχνολογίες»




Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα σε Ημερίδα με θέμα: «Μη επανδρωμένα Οχήματα (UxV’s), Συστήματα και Τεχνολογίες», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Στην Ημερίδα που οργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο υλοποίησης της Εθνικής Αμυντικής και Βιομηχανικής Στρατηγικής (ΕΑΒΣ), έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, καθώς κι από την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα.

Αντικειμενικός σκοπός της Ημερίδας ήταν να διευκολυνθούν επαφές ως βάση περαιτέρω εθνικών συνεργασιών έρευνας και τεχνολογίας στον τομέα των μη επανδρωμένων οχημάτων.

Την Ημερίδα προλόγισαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχος Κυριάκος Κυριακίδης.

Κατά τις εργασίες της Ημερίδας, εκπρόσωποι των Γενικών Επιτελείων παρουσίασαν θέματα επιχειρησιακών απαιτήσεων, εν εξελίξει διεθνή προγράμματα, καθώς και θέματα κανονιστικού πλαισίου σχετιζόμενα με το αντικείμενο.

Εκπρόσωποι της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής - ερευνητικής κοινότητας, με συναφή δραστηριότητα και εμπειρία, παρουσίασαν τεχνολογικές δυνατότητες, εξελίξεις και διαπιστώσεις από τη συμμετοχή σε συναφή προγράμματα έρευνας, τεχνολογίας και ανάπτυξης, ενόψει και των εξελίξεων αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά