Πανελλήνια άσκηση Εθελοντών Εφέδρων «ΤΑΜΣ ΔΩΡΙΕΥΣ 2019».Στις 13 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε στην ορεινή Κορινθία η διήμερη Πανελλήνια άσκηση Εθελοντών Εφέδρων «ΤΑΜΣ ΔΩΡΙΕΥΣ 2019».
Η άσκηση αυτή οργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά από τον Εθελοντικό Τμήμα Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Κορινθίας (ΕΤΕΕΔ) και φέτος διεξήχθη για πρώτη φορά ως διαγωνισμός στρατιωτικών αντικειμένων. Συγκεκριμένα συμμετείχαν και διαγωνίστηκαν εφεδρικοί σύλλογοι από την Νότια Ελλάδα όπως ο Σύλλογος Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων (ΣΣΑΕ), η Πανελλήνια Ένωση Εφέδρων Υπαξιωματικών Οπλιτών (ΠΕΝΕΦΥΟ), Τα Τμήματα Ενεργών Εφέδρων (ΤΕΝΕΦ), ο Ανεξάρτητος Σύλλογος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αγρινίου (ΑΣΕΕΔ) αλλά και ομάδες εθελοντών των τοπικών κοινωνιών της ορεινής Κορινθίας. Κατά την έναρξη του άγώνα οι διαγωνιζόμενες ομάδες έλαβαν και συμπλήρωσαν την επιχειρησιακή τους διαταγή βάση του φετινού σεναρίου. Εν συνεχεία και κατά την πορεία τους κλήθηκαν υπο συνθήκες σκότους και χαμηλής ορατότητας να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και απαιτητικά αντικείμενα όπως : Διέλευση «ναρκοπεδίου», εξουδετέρωση «εχθρικού πολυβολείου», αίτηση πυρών πυροβολικού ( με χρήση νυχτερινών οπτικών μέσων), συστηματικός έλεγχος «υπόπτου» οχήματος, τεχνικές φύλαξης εγκαταστάσεων, πρώτες βοήθειες μάχης, καθώς και αντιμετώπιση πολλαπλών ενεδρών κατά την διάρκεια πεζής αλλά και εποχούμενης περιπολίας. Καθ όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν έκδηλη η θερμή υποδοχή των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας οι οποίοι έδειξαν έκδηλη ικανοποιηση με την παρουσία των εθελοντών Εφέδρων. Κατά την τελετή λήξης του αγώνα μας πρότειναν να κάνουμε πιο τακτικά παρόμοιες διοργανώσεις στην περιοχή αφού μας θεωρούν κομμάτι της ίδιας της τοπικής κοινωνίας . Εμείς από την πλευρά μας ώς οργανωτική επιτροπή «ΔΩΡΙΕΥΣ 2019» θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν να ολοκληρωθεί με επιτυχία και ασφάλεια η φετινή διοργάνωση. Ευχαριστούμε λοιπόν τους Συλλόγους εθελοντών εφέδρων, τους ντόπιους εθελοντές και τους τοπικούς παράγοντες του τόπου μας. Εμείς θα είμαστε όπως πάντα, παρόντες σε όποια έκτακτη ανάγκη προκύψει στην περιοχή μας.
ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ!
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά