Ισοκατανομή και ίδιες συνολικά συντάξεις -μερίσματα στο προσωπικό τωνΕνόπλων Δυνάμεων -Πρόταση ενίσχυσης του Μετοχικού Ταμείου Στρατού απο την Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου

 


 

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Στρδο ‘’ΒΙΔΕΛΛΗ’’

Λεωφόρος Δωδώνης 39,

ΤΚ 45221

email:espeep2012@gmail.com

Αριθμ.Πρωτ:47/2021

Ιωάννινα, 9 Ιουλίου  2021

 

 

ΠΡΟΣ: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών

 

ΚΟΙΝ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

           Μετοχικό Ταμείο Στρατού

  

 

ΘΕΜΑ :  Πρόταση  ενίσχυσης Μετοχικού Ταμείου Στρατού

ΣΧΕΤ   :  Η από 16 Μαρτίου ανακοίνωσή μας για ενίσχυση του ΜΤΣ

 

 

               Είναι σε όλους γνωστό αλλά και βίωμα ότι τα προηγούμενα έτη η  δυσμενής δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει δημιουργήσει προβλήματα  και στο  Μετοχικό Ταμείο Στρατού , μέτοχοι του οποίου είναι  οι Στρατιωτικοί μέλη μας με αποτέλεσμα οι Στρατιωτικοί που ανήκουν στο ΜΤΣ να λαμβάνουν λιγότερο μέρισμα  από τους αντίστοιχους συναδέλφους τους του Ναυτικού και Αεροπορίας που λαμβάνουν μέρισμα από  τα ΜΤΝ  και ΜΤΑ αντίστοιχα .

               Ένα από τα έσοδα των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι και το ποσοστό[CT1]  4%  από τους προμηθευτές των εξοπλιστικών  προγραμμάτων  των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία όμως την τελευταία τουλάχιστον 20 ετία  είναι δυσανάλογα  με αποτέλεσμα το Μετοχικό Ταμείο Στρατού να έχει πολύ λιγότερα έσοδα από τα άλλα μετοχικά Ταμεία (ΜΤΝ ΜΤΑ)  το οποίο αν αναλογιστούμε ότι έχει και πολλαπλάσια μέλη  έχει σαν αποτέλεσμα τα μειωμένα έσοδα και ανισοκατανομή  ανά μέτοχο σε σχέση με ΜΤΑ- ΜΤΝ.

               Η Ένωσή μας προτείνει το ποσοστό από τα εξοπλιστικά προγράμματα να μοιράζεται εξίσου σε όλα τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων  με αποκλειστικό γνώμονα   την αριθμητική δύναμη των μετόχων και μερισματούχων αυτών.

  Οι Βουλευτές Ηπείρου στους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο παρακαλούνται όπως αναδείξουν το υπόψη θέμα έτσι ώστε να υποβοηθηθεί το έργο του ΜΤΣ και η οικονομική κατάσταση των  Στρατιωτικών μετόχων του μέσα στο πνεύμα ισότητας αλληλοβοήθειας  και δικαιοσύνης ανάμεσα στο  προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων .

              H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) παρακαλείται για την ενημέρωσή της και  για τις δικές της  ενέργειες.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά