Πέθανε η τελευταία νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Έπος του 1940

 


Πέθανε η Ζήνα Οικονόμου – Πατέρα
Ζήνα Οικονόμου - Πατέρα: Άφησε την τελευταία της πνοή η ερυθροσταυρίτισσα σύμβολο και μεγάλη ευεργέτιδα.

Την τελευταία της πνοή άφησε πλήρης ημερών η Ζήνα Οικονόμου – Πατέρα μία από τις πιο εμβληματικές Ελληνίδες και η τελευταία νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο αλβανικό Έπος. Η σπουδαία Ελληνίδα κηδεύτηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Παλιό Κοιμητήριο Λάρισας.

Ζήνα Οικονόμου – Πατέρα: Η προσφορά της στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Η Ζήνα Οικονόμου – Πατέρα γεννήθηκε στη Σκιάθο. Τα πρώτα παιδικά χρόνια τα πέρασε στο Βόλο και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στη Λάρισα. Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος τη βρήκε μαθήτρια γυμνασίου στη Λάρισα. Διέκοψε τη φοίτησή της στο γυμνάσιο και κατετάγη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

CORON- A 4k Aerial Film of the Philippines
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox Player
Ζήνα Οικονόμου - Πατέρα

Πρόσφερε τις υπηρεσίες της ως αδελφή νοσοκόμα στους τραυματίες του πολέμου θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της. Κατά τη διάρκεια της ειρήνης ως εθελόντρια συμμετείχε σε όλες τις υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Φτωχότερος έγινε από χθες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, καθώς έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, η τελευταία εν ζωή νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Αλβανικό Έπος, η κα Ζήνα Οικονόμου – Πατέρα. Μια Γυναίκα Εθελόντρια, που έγινε σύμβολο της αλληλεγγύης και της προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα, μέσα από το σπουδαίο εθελοντικό έργο που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια. Καλό ταξίδι, Κυρία Ζήνα. Σας ευχαριστούμε για όλα», αναφέρει σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. 

Ζήνα Οικονόμου – Πατέρα: Υπήρξε ευεργέτιδα του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας

Ανεκτίμητη είναι η προσφορά της προς το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και δραστήριο στέλεχός του υπηρετώντας τους σκοπούς του Λυκείου. Διετέλεσε έφορος ιματιοθήκης για πολλά χρόνια και η αγάπη της για το Λύκειο την οδήγησε εν τέλει σε μία μεγάλη δωρεά προς αυτό. Σε ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου ανφέρεται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας συνήλθε σήμερα Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 και ώρα 13:00 σε έκτακτη συνεδρίαση στη Λάρισα, μετά από το άγγελμα του θανάτου της αείμνηστης μεγάλης ευεργέτιδάς του Ζήνας Πατέρα, το γένος Γεωργίου Οικονόμου, η οποία το 2003 έκανε δωρεά την κατασκευή του α΄ ορόφου στην εστία του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας και απεβίωσε πλήρης ημερών και έργων αγαθών.

Αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για το θάνατο της μεγάλης ευεργέτιδάς του.
  • Να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας.
  • Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στη μνήμη της σε φιλανθρωπικό σωματείο.
  • Να παραστούν εκπρόσωποι του ΔΣ στην εξόδιο ακολουθία.
  • Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ».

pagenews

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά