Τι απαντά ο ΥΕΘΑ για τα self test στους στρατιωτικούς

 





Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Χορήγηση δωρεάν self test και στους στρατευμένους», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα: 

Όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τo ισχύον θεσμικό πλαίσιο (ΦΕΚ τ.Β' 1686/24 Απριλίου 2021) δύναται να προμηθεύεται δωρεάν, από τα στρατιωτικά ή πολιτικά φαρμακεία, με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α), αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test). Περαιτέρω, με τα διαλαμβανόμενα στο ΦΕΚ τ.Β' 2237/30 Μαΐου 2021, κατέστη δυνατή η δωρεάν διανομή self test σε κατόχους Α.Μ.Κ.Α και στην ηλικιακή ομάδα δεκαοχτώ (18) έως τριάντα (30) ετών, στην οποία ανήκει κατά βάση η πλειοψηφία των οπλιτών θητείας, που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), οι οποίοι επίσης μπορούν να τα προμηθευτούν εντελώς δωρεάν από τα φαρμακεία.

 Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έγκαιρα, μεθοδικά και σε απόλυτο συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα όπως η έκδοση επικαιροποιημένων οδηγιών, η προμήθεια διαγνωστικών τεστ, η απομόνωση θετικών κρουσμάτων, η νοσηλεία των ασθενών κ.λπ, για την βέλτιστη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης με αντικειμενικό σκοπό και αποτέλεσμα την διατήρηση του αξιόμαχου των ΕΔ. 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά