Απο το Υπουργείο Οικονομικών εξαρτάται η υλοποιήση του μισθολογικού των ΕΜΘ

 





ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 7054/04-06-2021 της Βουλής των Ελλήνων 

 Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Μισθολογική αναβάθμιση των Εθελοντών Μακράς Θητείας», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Όπως γνωρίζετε, η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση την εκάστοτε εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική. 

Παρά ταύτα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από πλευράς του επιδιώκει να ρυθμίζει με ευνοϊκό τρόπο τα μισθολογικά αιτήματα των στελεχών του. 

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί προέβη στη σύνταξη σχεδίου τροπολογίας, που προβλέπει την ένταξη των ΕΜΘ στο μισθολογικό κλιμάκιο του Ανθυπολοχαγού, προς εναρμόνιση με τη βαθμολογική τους εξέλιξη του ν.4609/2019 (Α΄67). 

Το σχέδιο αυτό διαβιβάστηκε από την οικονομική διεύθυνση του ΥΠΕΘΑ, ως Φ.841/46/70393/Σ.19116/5-11-2019/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ και Φ.841/67/80037/Σ.23911/27-11- 2020/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ, στο ΥΠΟΙΚ για να συνυπογραφεί από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών. 

Τέλος, σύμφωνα με το υπ’αριθ. πρωτ. 2/64048/ΔΕΠ/17-5-2021/ ΥΠ.ΟΙΚ./Γ.Γ.Δ.Π. έγγραφο του ΥΠΟΙΚ, το εν λόγω ζήτημα τελεί υπό επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γ.Λ.Κ., και ως εκ τούτου, το χρονοδιάγραμμα έγκρισης και περαιτέρω θέσπισης της σχετικής διάταξης εναπόκειται στη βούληση του καθ’ ύλην αρμοδίου Υπουργείου. 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά