ΠΑ: Δεν υπάρχουν τα χρήματα για επιδότηση παιδικών κατασκηνώσεων- Το ΓΕΑ θα επιδοτήσει παιδιά ΑΜΕΑ

 


Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Παραθερισμός τέκνων στελεχών της ΠΑ σε παιδικές κατασκηνώσεις», 

σας γνωρίζεται ότι η καταβολή επιδόματος για την εν θέματι δραστηριότητα δεν υλοποιείται, αφενός λόγω της έλλειψης σχετικών κονδυλίων στο λειτουργικό προϋπολογισμό (Π/Υ) του ΓΕΑ και αφετέρου λόγω αδυναμίας μεταφοράς πιστώσεων από άλλους ΑΛΕ. 

Παράλληλα, η αναστολή λειτουργίας του ΣΕΠΑ από το έτος 2018, σε συνδυασμό με το μικρό κύκλο εργασιών που έχουν τα λοιπά πρατήρια της ΠΑ, έχει σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό της ύπαρξης κεφαλαίων εκτός κρατικού Π/Υ.

 Κατόπιν αυτού, την παρούσα χρονική στιγμή, δεν υφίσταται λογαριασμός με ικανό υπόλοιπο για τη χρηματοδότηση της εν λόγω δαπάνης. 

Παρά ταύτα, έχει ληφθεί μέριμνα για τον παραθερισμό των τέκνων του προσωπικού σε πάγια βάση, με τους γονείς τους, ο οποίος υλοποιείται στα Κέντρα Διασποράς Αεροπορίας (ΚΕΔΑ) που λειτουργούν στο Ζούμπερι, Σκοτίνα, Άκτιο, Χαλκούτσι, Σαντορίνη, Ρόδο και Τυμπάκι. 

Τέλος σας γνωρίζουμε, ανεξάρτητα από τα παραπάνω, ότι το ΓΕΑ πρόκειται να επιδοτήσει ειδική κατηγορία παιδιών για παραθερισμό, δηλαδή εκείνων που ανήκουν στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ΑμεΑ και μάλιστα χωρίς περιορισμούς, ένεκα του ιδιαίτερου κοινωνικού χαρακτήρα, αφού το πρόγραμμα καλύπτει το σύνολο των παιδιών του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας που εμπίπτει στην εν λόγω κατηγορία. 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά