Αλεξανδρούπολη: Για άλλα 5 χρόνια μένουν οι Αμερικανοί – Και δεύτερο στρατόπεδο για διαμονή τους

 

Αλεξανδρούπολη: Για άλλα 5 χρόνια μένουν οι Αμερικανοί – Και δεύτερο στρατόπεδο για διαμονή τους (ΒΙΝΤΕΟ)


Ήρθαν για να μείνουν οι Αμερικανοί στην Αλεξανδρούπολη, αφού είναι δεδομένο ότι για άλλα 5 χρόνια τουλάχιστον θα έχουν σημαντική παρουσία στο λιμάνι και γενικότερα στην περιοχή μας.
Στη νέα νέα αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας, που εγκρίθηκε ήδη από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας και το επόμενο στάδιο είναι η ψήφισή της από την ολομέλεια του Σώματος της Γερουσίας, η Αλεξανδρούπολη έχει σημαίνοντα ρόλο. Μάλιστα ενισχύεται ακόμα περισσότερο η παρουσία των Αμερικανών, κάτι που επιβεβαίωσε άλλωστε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην συνέντευξη του στα “ΝΕΑ Σαββατοκύριακο” της προηγούμενης εβδομάδας, όπου τόνισε χαρακτηριστικά: “Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι ενισχύονται οι επενδύσεις στις υφιστάμενες κοινές υποδομές σε Σούδα, Κεντρική Ελλάδα και Αλεξανδρούπολη, ενώ πιθανότατα θα επεκταθεί χρονικά και η διάρκεια της σύμβασης”.

Επεκτείνονται και στο Στρατόπεδο “ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ”,

επανεξετάζουν συνεργασίες με εταιρείες και υπεργολάβους

Η νέα Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) αναμένεται να υπογραφεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας τον προσεχή Οκτώβριο. Δεν γνωρίζουμε αν και πόσο θα επεκταθεί τελικά η χρονική διάρκεια της σύμβασης, που σίγουρα θα είναι για 5 χρόνια, αλλά εκείνο που αναφέρουν πληροφορίες του Evros-news.gr, είναι ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη επεκτείνονται και σε δεύτερο Στρατόπεδο της πόλης. Συγκεκριμένα, μετά από το “ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ” όπου ήδη διαμένει κατά καιρούς σημαντικός αριθμός Αμερικανών στρατιωτικών, θα υπάρχει παρουσία τους και στο Στρατόπεδο “ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ” (είναι αυτό όπου υπηρέτησε την θητεία του επί 9 μήνες και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γιος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη). Ήδη μάλιστα προγραμματίζονται και σχεδιάζονται κάποιοι χώροι για την φιλοξενία τους και η απαραίτητη διαμόρφωση τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται και από κύκλους της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, οι Αμερικανοί αναθεωρούν τις απόψεις τους και επανεξετάζουν τις συνεργασίες που έχουν τόσο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όσο και στους χώρους διαμονής του στρατιωτικού τους προσωπικού. Αυτό αφορά εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπεργολάβους που έχουν αναλάβει κομμάτια των υπηρεσιών, αλλά και ντόπιους εξωτερικούς συνεργάτες τους, όπως είναι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης. Όλα αυτά, μετά τις πρόσφατες συλλήψεις τριών εργαζόμενων στην εταιρεία που είχε αναλάβει την επεξεργασία των αποβλήτων τα οποία προέρχονται από το πλύσιμο και τις απολυμάνσεις των αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να πετούν τα υγρά απόβλητα στο ρέμα Μαίστρου.


Πρόκειται για το εξαιρετικά σοβαρό θέμα που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr και αφορά πιθανή μόλυνση του περιβάλλοντος (τα δείγματα έχουν ήδη σταλεί στο Χημείο του Κράτους για εξέταση) και το “ΕΘΑΨΑΝ” όλα τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ υπάρχει ανεξήγητη σιγή ιχθύος από οικολογικές οργανώσεις (Οικολογική Εταιρεία Έβρου), αλλά και δημοτικές παρατάξεις του δήμου Αλεξανδρούπολης, οι οποίες για μικρότερης σημασίας παρόμοια ζητήματα… χαλούν τον κόσμο.

Οι Αμερικανοί, αν και δεν φέρουν ευθύνη για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού ανέθεσαν αντί σημαντικού οικονομικού τιμήματος τις εργασίες πλυσίματος και απολύμανσης των οχημάτων τους στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και επεξεργασίας των χημικών αποβλήτων ώστε να χύνονται καθαρά στο περιβάλλον, ΕΔΙΩΞΑΝ όλους τους εμπλεκόμενους στις συγκεκριμένες διαδικασίες. Την εταιρεία απ’ τη Μεγάλη Βρετανία που ανέλαβε αρχικά, μια πορτογαλική και μια βουλγαρική εταιρεία οι οποίες φαίνεται ότι λειτουργούσαν ως υπεργολάβοι, αλλά φυσικά και τους εξωτερικούς συνεργάτες τους, ένας εκ των οποίων είναι και ο κ.Τοψίδης. Με την ίδια διαδικασία μάλιστα, έχει αναλάβει και “κομμάτια” εξυπηρέτησης των Αμερικανών στρατιωτικών στο “ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ”, οπότε στην αναθεώρηση των συνεργασιών μπαίνει και το συγκεκριμένο θέμα.


Έξι αμαξοστοιχίες με στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ,

φεύγουν από χθες για Βουλγαρία, Ρουμανία

Στο μεταξύ, από χθες Σάββατο 24 Ιουλίου ξεκίνησε η νέα επιχείρηση συνδυασμένων μεταφορών στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ για ασκήσεις του ΝΑΤΟ, σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Τα κάθε είδους οχήματα που ξεφορτώθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από πλοία των Αμερικανών, φορτώθηκαν σε βαγόνια και μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου του Έβρου φτάνουν ως τα Δίκαια και από εκεί παραλαμβάνουν οι Βούλγαροι την προώθηση τους. Ο δυο πρώτοι συρμοί βρίσκονται ήδη στη Zimnitsa της Βουλγαρίας διανύοντας την απόσταση σε μόλις 12,5 ώρες. Στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε το πέρασμα ενός από τους συρμούς απ’ το Πύθιο Διδυμοτείχου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ

Από χθες και έως τις 27.07 θα ξεκινήσουν συνολικά 6 εμπορικές αμαξοστοιχίες με προορισμό την Zimnitsa της Βουλγαρίας και τον σταθμό Nicolae Balcescu της Constanta στη Ρουμανία, ολοκληρώνοντας την επιχείρηση σιδηροδρομικής μεταφοράς αρμάτων και εξοπλισμού με απολογισμό: 6 τρένα, 6 ημέρες, 109 βαγόνια, 3.435 τόνους, όπως χαρακτηριστικά έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο twitter ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζημιχαήλ.

Αλεξανδρούπολη: Για άλλα 5 χρόνια μένουν οι Αμερικανοί – Και δεύτερο στρατόπεδο για διαμονή τους (ΒΙΝΤΕΟ) – EVROS NEWS (evros-news.gr)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά