Έβρος: Το υπερσύγχρονο Ζέπελιν άρχισε τις περιπολίες στα σύνορα

 Τον Αύγουστο οι πτήσεις στη Λήμνο

Το ένα από τα δύο αερόστατα «Eagle Owl»


τύπου Ζέπελιν, που χρησιμοποιεί πιλοτικά η Frontex σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, άρχισε τις περιπολίες στον Έβρο για τη φύλαξη των συνόρων.

Αφού έγιναν οι δοκιμαστικές πτήσεις τις προηγούμενες μέρες από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, έως το λιμάνι της πόλης, το Ζέπελιν ανέλαβε και επίσημα δράση στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτήρηση γίνεται με θερμικές κάμερες που έχουν εμβέλεια άνω των 10 μιλίων, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται εξοπλισμός εντοπισμού AIS, ο οποίος συναντάται συνήθως στην παρακολούθηση κίνησης πλοίων.Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το «Eagle Owl» είναι το πλέον υπερσύγχρονο αερόπλοιο του είδους του. Το μήκος του φτάνει τα 20 μ. και πετά σε ύψος 300-1.000 μέτρων.

Κατασκευάστηκε έπειτα από γαλλογερμανική συμπαραγαγωή και η Ελλάδα μίσθωσε δύο τέτοια Ζέπελιν για 4-6 μήνες, ανάλογα με τη διάρκεια του προγράμματος.

Το δεύτερο αερόπλοιο αναμένεται να αρχίσει τις πτήσεις του στη Λήμνο στις αρχές του Αυγούστου.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά