Ημιεπαγγελματικός γίνεται ο ελληνικός στρατός με τις 15.000 νέες προσλήψεις


Hμιεπαγγελματικός γίνεται σταδιακά ο ελληνικός στρατός καθώς το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει την πρόσληψη 15.000 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, χωρίς αυτό ωστόσο να επηρεάζει την περαιτέρω αύξηση της θητείας των οπλιτών στους 12 μήνες για όλα τα Σώματα που αποφάσισε η κυβέρνηση και εφαρμόζεται ήδη από την ΕΣΣΟ του Μαΐου.


Προ ημερών εκδόθηκαν τα αποτελέσματα για την πρόσληψη 1.600 ΕΠΟΠ σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Κοινό Νομικό Σώμα, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία (οι 1.000) θα κατευθυνθούν στο πεζικό. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν επιπλέον προσλήψεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι φρεγάτες που θα ναυπηγηθούν τα επόμενα χρόνια για το Πολεμικό μας Ναυτικό, θα απαρτίζονται μονάχα από επαγγελματίες, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τα υποβρύχια.

Εκτιμάται ότι με τις νέες προσλήψεις ο ελληνικός στρατός θα μπορεί να είναι πολύ πιο ευέλικτος και σε μεγαλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα και εν μέρει α λύσει και το πρόβλημα του δημογραφικού που έχει προκύψει εδώ και αρκετά χρόνια, αφού από τη στιγμή που μειώνεται ο πληθυσμός της χώρας μας, μειώνονται εκ των πραγμάτων και οι φαντάροι που υπηρετούν τη θητεία τους.

Πηγή: newsbeast.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά