Ενισχύεται το ΓΕΣ με 3.400.000 € για έξοδα ημερήσιας αποζημίωσης προσωπικού

 




Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Καθυστερούμενες αμοιβές και αποζημιώσεις του στρατιωτικού προσωπικού που επιχειρεί στα σύνορα του Έβρου», σας γνωρίζω, κατά το μέρος που αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), τα ακόλουθα: 


Η αποζημίωση των υπηρεσιών που εκτελούν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), στο πλαίσιο των μέτρων επιτήρησης και ασφάλειας των συνόρων για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, συναρτάται με την επάρκεια των εγγεγραμμένων πιστώσεων στους οικείους Αναλυτικούς Λογαριασμούς Εξόδων του προϋπολογισμού (Π/Υ) του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και την πλήρωση των προϋποθέσεων του άρθρου 3 του ΠΔ 200/1993 (Α΄75). Αναφορικά με το προσωπικό που μετακινείται, προκειμένου να ενισχύσει τις εμπλεκόμενες στη φύλαξη των συνόρων Μονάδες, σε αυτό καταβάλλεται αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο ΠΔ 200/1993. Κατά το προηγούμενο διάστημα, κατόπιν σχετικής προβολής αντίστοιχης απαίτησης, αναζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης του Π/Υ του ΓΕΣ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη καταβολή των δικαιούμενων αποζημιώσεων στο εμπλεκόμενο προσωπικό.

 Ήδη, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ενισχύεται ο Π/Υ του ΥΠΕΘΑ και συνακόλουθα του ΓΕΣ με 3.400.000 € που αφορούν σε έξοδα ημερήσιας αποζημίωσης προσωπικού. Οι εν λόγω πιστώσεις, εγκρίθηκαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που έλαβαν χώρα στον Έβρο, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. 

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω το ΥΠΕΘΑ, σε συνεργασία με το ΓΕΣ, αναγνωρίζοντας την ουσιαστική, συνεχή και καταλυτική συνδρομή του προσωπικού που ενεπλάκη στις εν λόγω επιχειρήσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και τη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας, προέβη: -3-  Στην απονομή ηθικής αμοιβής και τιμητικού διπλώματος εξαίρετων υπηρεσιών, το οποίο επιδόθηκε σε ειδική τελετή.  Στη χορήγηση 10ημερης τιμητικής άδειας. Τέλος σας γνωρίζουμε ότι το ΥΠΕΘΑ θα συνεχίσει να λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο, προς την κατεύθυνση της μέριμνας υπέρ του προσωπικού του, προβαίνοντας, όπου αυτό καθίσταται εφικτό, σε τακτικές και έκτακτες καταβολές αποζημίωσης, αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας που πηγάζουν από την αποστολή του και την ανάγκη διατήρησης υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας, οσάκις το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια του εκτελούμενου Π/Υ. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά