Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου : Το ποδήλατο που πολέμησε σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους.

 


Πρόκειται για ένα ποδήλατο -ανεκτίμητης αξίας- το οποίο έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις του Βρετανικού Βασιλείου τόσο κατά τον Α’ όσο και κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το συγκεκριμένο δίκυκλο άντεξε στις κακουχίες των μαχών και στην φθορά του χρόνου και πλέον ανήκει στην Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Τρικάλων.

Το Στρατιωτικό Ποδήλατο είναι εξοπλισμένο με φανό θυέλλης, ούτως ώστε να είναι χρηστικό και κατά την διάρκεια της νύχτας, όπως επίσης και με ατομικό πτυοσκάπανο, δερμάτινη θήκη με κλειδαριά για μεταφορά εγγράφων, κράνος για τον ποδηλάτη και κιβώτιο πυρομαχικών . Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ποδήλατο λαμβάνει μέρος και στις παρελάσεις της περιοχής κατά τις ημέρες των Εθνικών Επετείων.
Υπενθυμίζεται ότι η 3η Ιουνίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου από την 12η Απριλίου του 2018 χάρη σε απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.
Φωτογραφίες από το trikalanews.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά