Τα «Ημερολόγια των Αρκάδων Πολεμιστών» κάνουν πρεμιέρα στο θερινό σινεμά του Δήμου Τρίπολης

 
 Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης στις παραγωγές του Arcadian Screenings

Τα «Ημερολόγια των Αρκάδων Πολεμιστών» κάνουν πρεμιέρα στο θερινό σινεμά του Δήμου Τρίπολης

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εξωστρέφειας για ένα ανοιχτό στην κοι-νωνία Πολεμικό Μουσείο, το Παράρτημα Τριπόλεως έλαβε μέρος στη δημιουρ-γία δύο (2) ντοκιμαντέρ που αφορούν τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13 και τη συμμετοχή της Ελλάδος στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα δύο ντοκιμαντέρ βασίζονται στα χειρόγραφα ημερολόγια των στρατιω-τών Νικήτα Πανόπουλου, Πανάγου Αναγνωστόπουλου και Γεωργίου Ρωμαίου, από το αρχεία της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου.

Το Πολεμικό Μουσείο, παραχώρησε στην παραγωγή πρωτότυπο αρ-χειακό υλικό, φωτογραφίες και φιλμ, ενώ ο Διευθυντής του Παραρτήματος Τρί-πολης Αντισμήναρχος Δημήτρης Φωτόπουλος, μαζί με τον ιστορικό σύμβουλο Κωνσταντίνο Αγγελάκο, καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου και την ψυχίατρο Έφη Καψιμάλη, μέσα από τους χώρους των Μουσείων της Αθήνας και της Τρί-πολης, σχολιάζουν και αναλύουν γεγονότα και σκηνές που περιγράφονται στα ημερολόγια.

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου η αφήγηση των πολεμικών γε-γονότων, δεν γίνεται από απομνημονεύματα και ημερολόγια ηγετών στρατιωτι-κών και πολιτικών, αλλά από τους ίδιους τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής.

Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στις προβολές που θα γίνουν την Τετάρτη 16 Ιουνίου και την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 21:00, στον προαύλιο χώρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Επίσης θέτουνε υπόψη σας όλο το πρόγραμμα του θερινού φεστιβάλ Ar-cadian Screenings και για τις πέντε ημέρες (από Δευτέρα 14 έως Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021), καθόσον είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από το 1821.

Δευτέρα 14 Ιουνίου: Η Ανατολή Έδυσε

Τρίτη 15 Ιουνίου: Δολιανά, Στεμνίτσα

Τετάρτη 16 Ιουνίου: Ημερολόγια Αρκάδων Πολεμιστών

Πέμπτη 17 Ιουνίου: Ταινία της Πελοποννήσου-Ντοκιμαντέρ του 1928

Παρασκευή 18 Ιουνίου: Ένας Όμηρος


Αντισμήναρχος Δημήτρης Φωτόπουλος

Διευθυντής Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2710234410 και κινητό 6907645842

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά