ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ ΣΙΦΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ Π.Ν. ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ.ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΗ υδροφόρα «ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ» τίμησε χθες την Παναγία την Χρυσοπηγή με το δικό της μοναδικό τρόπο.
Το πλοίο κατέπλευσε στον Πλατύ Γυαλό μεταφέροντας το πολύτιμο νερό.
Το νησί αντιμετώπισε πρόβλημα με το νερό και για το λόγο αυτό η υδροφόρα ήρθε στο νησί μας.

Στον Πλατύ Γυαλό το αλιευτικό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» έδεσε δίπλα στην υδροφόρα προκειμένου η εικόνα να ανέβει στο πλοίο και να μπορέσει το πλήρωμα να προσκυνήσει την εικόνα.

Μόλις το «ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ» άδειασε το νερό που μετέφερε στον Πλατυ Γυαλό έβαλε ρότα για την Ρόδο.
Όμως, φεύγοντας το πλοίο πέρασε για λίγο από την Χρυσοπηγή και απέδωσε τιμές σφυρίζοντας πανηγυρικά ενώ στον ουρανό της Σίφνο ρίχτηκαν και δύο φωτοβολίδες.


Θα μπορούσε κάποιος να πει πως το «ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ» απέδωσε τις τιμές στην Παναγία τη Χρυσοπηγή που δεν μπόρεσε, λόγω συνθηκών, να αποδώσει το «SPEEDRUNNER III”.

Η εικόνα του πολεμικού πλοίου στην Χρυσοπηγή έφερε στο μυαλό εικόνες από την δεκαετΐα του ´60 με τον «ΜΑΧΗΤΗ» να μεταφέρει την εικόνα στη Χρυσοπηγή.
Το πολεμικό «ΜΑΧΗΤΗΣ» ήταν το πρώτο πλοίο που μετέφερε την εικόνα της Χρυσοπηγής από τις Καμάρες μέχρι τον Ιερό Βράχο.

Η νοσταλγία, η συγκίνηση, η χαρά, η πίστη ανάβλυσαν για τα καλά απόψε το βραδυ σην Χρυσοπηγή.
Μέσα σε όλη αυτή την απίστευτη κατάσταση που δεν έχει ακόμα τελειωμό οι εικόνες της Χρυσοπηγής, του «ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ», του «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ», των ιερέων, των απλών ανθρώπων μοιάζουν με Φάρο Ελπίδας.

Ακολουθεί το βίντεο:
Και κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες:

Χρόνια Πολλά για την Παναγιά μας!!!
Μεγάλη της η Χάρη!!!

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ ΣΙΦΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ Π.Ν. ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ.ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – KAIPOUTHEOS.GR
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά