Εγκαινιάστηκε ο Χώρος Ιστορικών Εκθεμάτων στο ΑΤΑ στη Λάρισα

 


Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια του Χώρου Ιστορικών Εκθεμάτων ΑΤΑ «ΜΟΡΦΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ» από τον Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου Ιερώνυμο, το πρωί της Παρασκευής, με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, λόγω των  προβλεπόμενων μέτρων προστασίας κατά του COVID 19.

Πρόκειται ουσιαστικά για το τεχνολογικό μουσείο της Λάρισας για την ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποίο προσφάτως σας ξενάγησε πρώτο το onlarissa.gr. Αξιζει να σημειωθεί πως μέσα σε μόλις τρεισήμισι μήνες ολοκληρώθηκε το Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας που ονομάζεται «Μορφές Αεροπορικού Πνεύματος».  Τα εκθέματα ανήκουν σε τρεις ενότητες, τον άνθρωπο, τις μηχανές και τα βλήματα».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ)  Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (​ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, οι βουλευτές Λάρισας κα Στέλλα Μπίζιου (ΝΔ), Άννα Βαγενά (ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ), Ευαγγελία Λιακούλη (ΚΙΝΑΛ), ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Βασίλης Πινακάς, ο Διοικητής του ΠΓΝΛ κ. Δημήτρης Κατσικονούρης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κα Βασιλή Ζιάκα, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Σταυτούλα Σδρόλια, η υπεύθυνη του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας κα Φανή Καλοκαιρινού, η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κα Χρύσα Βουλαγαράκη κ.α.

Τον Χώρο δύναται να επισκέπτονται τις καθημερινές, σχολεία, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σύλλογοι και οργανωμένα γκρουπ, κατόπιν συνεννοήσεως, ενώ τις Κυριακές ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό.

Η τελετή εγκαινίων έχε σημάνει την έναρξη λειτουργίας  του Εκθεσιακού Χώρου, σύμφωνα με το παρακάτω ωράριο λειτουργίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ09.00-14.00

ΚΥΡΙΑΚΕΣ (εκτός αυτών που συμπίπτουν με επίσημες Αργίες- Εθνικές & Θρησκευτικές Εορτές, Πρωτοχρονιά κλπ) : 10.00-14.00

Σας υπενθυμίζουμε ότι για κάθε επίσκεψη στο Μουσειακό Χώρο του ΑΤΑ απαιτείται η επικοινωνία με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων για καθορισμό των ραντεβού.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

241051 1080 Εκθεσιακός Χώρος ΑΤΑ

2410 511072-73-74 Γρ.  Δημοσίων Σχέσεων ΑΤΑ

Δείτε φωτογραφίες:

 

https://www.onlarissa.gr/2021/06/25/ekopsan-tin-kordela-egkainiastike-o-choros-istorikon-ekthematon-sto-ata-sti-larisa-foto/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά