ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΡΟΔΟΥ: ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΣΟΜΥ - ΣΟΕΠΟΠ

 

 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου σε συνέχεια του (ε) και (στ) σχετικού είναι στην δυσάρεστη θέση να επανέλθει σε ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά την μη μεταφορά μορίων στέγασης από τα ΣΟΕΠΟΠ στα ΣΟΜΥ, λόγω μετάταξης μέλους μας από τον θεσμό των Μονίμων Υπαξιωματικών προέλευσης ΕΠΟΠ στον Σώμα Μονίμων Υπαξιωματικών.

Σύμφωνα με το (α) και (β) σχετικό προβλέπεται η στέγαση κατ' εξαίρεση ή κατά προτεραιότητα Αξιωματικών - Ανθυπασπιστών - Μόνιμων Υπαξιωματικών - Μονιμοποιηθέντων Εθελοντών ή Έφεδρων Υπξκών και Μονιμοποιηθέντων Επαγγελματιών Οπλιτών.

Επίσης στο (α) και (β) όμοιο της παραγράφου 2,α(5) του παραρτήματος <<Α>> καθορίστηκαν τα παρακάτω όπως ακριβώς αναγράφονται σε αυτά:

 

       2.Οδηγίες Διαδικασίας Μοριοδότησης

              α. θετική Μοριοδότησης

                       5. τα μόρια αναμονής δεν μεταφέρονται μεταξύ διαφορετικών κατηγοριών στέγασης όπως παρακάτω:

                              (α)  Μόρια αναμονής από ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ αγάμων, για στέγαση σε ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ εγγάμων και αντιστρόφως.

                              (β) Μόρια αναμονής από ΣΟΜΥ εγγάμων μετά από προαγωγή Υπξκού σε Ανθστή, για στέγαση σε ΣΟΑ εγγάμων.

 

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα πως το μέλος μας έχει υποστεί μία μεγάλη αδικία περί της μη μεταφοράς των μορίων στέγασης από τα ΣΟΕΠΟΠ στα ΣΟΜΥ, διότι πουθενά δεν αναγράφεται ότι μετατασσόμενος Υπαξιωματικός από τον θεσμό Μονίμων Υπαξιωματικών προέλευσης ΕΠΟΠ στο Σώμα Μονίμων Υπαξιωματικών και μάλιστα παραμένων στον ίδιο βαθμό θα πρέπει να χάσει την μοριοδότηση στέγασης και να αρχίσει η επανέναρξη από το μηδέν.

 

 Οι συνάδελφοι μεταταχθέντες Μόνιμοι Υπαξιωματικοί του θεσμού των ΕΜΘ συμπεριλαμβάνονται στην στέγαση στα ΣΟΜΥ μαζί με τους Μόνιμους Υπαξιωματικούς Παραγωγικής ΣχολήςΑυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην τυγχάνουν μηδενισμό των μορίων στέγασης τους. Βέβαια η υπαγωγή στα ΣΟΜΥ των Μονίμων Υπαξιωματικών του θεσμού των ΕΜΘ υφίστανται κανονικά σε σύγκριση με του Μόνιμους Υπαξιωματικούς προέλευσης ΕΠΟΠ όπου υφίστανται αποκλεισμό σύμφωνα με το (γ) και (δ) όμοιο. 

 

 Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου δηλώνει κατηγορηματικά την διαφωνία της στην στέγαση Μονίμων Υπαξιωματικών προέλευσης ΕΠΟΠ στα ΣΟΕΠΟΠ, διότι διαχωρίζει δύο διαφορετικούς θεσμούς που όμως προέρχονται από την ίδια κατηγορία στρατιωτικού προσωπικού, δημιουργώντας παράλληλα πρόβλημα και στα στελέχη που μετατάσσονται από τον θεσμό Μονίμων Υπαξιωματικών προέλευσης ΕΠΟΠ στο Σώμα Μονίμων Υπαξιωματικών. Ο θεσμός των ΕΠΟΠ ανήκει να στεγαστεί στα ΣΟΜΥ και όχι να υφίσταται χιλιάδες στελέχη Μόνιμοι Υπαξιωματικοί τον διαχωρισμό του στρατιωτικού προσωπικού στον Σ.Ξ., στην στέγαση που είναι μία κοινωνική παροχή.

 

 Κατόπιν των παραπάνω και με γνώμονα τη κατ’ εξαίρεση στέγαση μεγάλου αριθμού προσωπικού (Δκτές Μονάδων, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ), συμπεραίνεται ότι τα διαθέσιμα διαμερίσματα για το προσωπικό μειώνονται σημαντικά, η Ένωση μας προτείνει την τροποποίηση του (α) σχετικού με την άμεση κατάργηση των ΣΟΕΠΟΠ και την στέγαση όλου του στρατιωτικού προσωπικού, σε όλα τα διαθέσιμα οικήματα και με μοναδικό κριτήριο τη μοριοδότηση, επιτυγχάνοντας έτσι την άμεση στέγαση του δικαιούμενου προσωπικού καθώς και την αποφυγή του διαχωρισμού μεταξύ των στελεχών. Τέλος, η Ομοσπονδία μας (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) έχει καταθέσει την πρόταση της για την μοριοδότηση στέγασης του στρατιωτικού προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις και αναμένουμε την θετική ανταπόκριση της Στρατιωτικής και Πολιτικής Ηγεσίας.

 

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1148-pomens-stegasi-prosopikoy-lyseis-yparxoun

 

 Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου θα επιμείνει να αναδεικνύει την σημαντική αδικία που υπέστη το μέλος μας έως την δικαίωση του. Επίσης, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου παραμένει πάντα στην διάθεση των συναδέλφων και θα σταθεί αρωγός, ώστε να αναδείξει κάθε πρόβλημα και αδικία για να προβεί σε κάθε διεκδίκηση υπέρ του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Η Ομοσπονδία και η Αντιπροεδρία Μέριμνας Προσωπικού προς τις οποίες αποστέλλεται το παρόν έγγραφο παρακαλούνται για τις κατά τις κρίσεις τους ενέργειες προς την Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία.

 

 

 

                                    Με εκτίμηση.

                                    

                                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                       Ο                                                Ο

                                              Πρόεδρος                              Γεν. Γραμματέας 

                                       Αντωνόπουλος Νικόλαος               Κεφαλάς Ανέστης

                                                                                                                 Επχιας (ΠΖ)                                Ανθστης (Ο)                                                                         

                                        Τηλ: 6971601974                      Τηλ: 6977422225

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά