Τι ισχύει για τη μεταφορά των τέκνων στις σχολικές μονάδες

 

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Διακρίσεις ανάμεσα σε οικογένειες στρατιωτικών, σχετικά με τη μεταφορά των τέκνων τους, από και προς τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα: 

Κατ’ εξουσιοδότηση της κείμενης νομοθεσίας έχει εκδοθεί η υπ’ αριθμ. Φ.400/163881/Σ.4187/08 Σεπ 11 απόφαση ΥΕΘΑ (Β΄2156), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με την οποία ρυθμίζεται το ωράριο εργασίας του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ. Δεδομένης της μη δυνατότητας παρέκκλισης από το ως άνω θεσμικό πλαίσιο, η τυχόν διευκόλυνση στρατιωτικών, οι οποίοι εύλογα συνοδεύουν τα τέκνα τους σε σχολικές μονάδες, δύναται να ρυθμισθεί περιστασιακά μόνον και σε διοικητικό επίπεδο, στο πλαίσιο εκτίμησης λόγων ανωτέρας βίας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαταράσσεται η επιχειρησιακή λειτουργία - ετοιμότητα και η ασφάλεια των Μονάδων - Υπηρεσιών των ΕΔ. 

Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα Γενικά Επιτελεία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και εκδίδουν σχετικές διαταγές, προκειμένου οι Διοικήσεις όλων των Κλιμακίων να διευκολύνουν τα παραπάνω στελέχη τους, για τη μεταφορά των τέκνων τους από και προς το χώρο του σχολείου - παιδικού σταθμού, με διαφοροποίηση της ώρας προσέλευσης και αναχώρησης, στις περιπτώσεις που δεν επηρεάζεται η επιχειρησιακή λειτουργία της Μονάδας ή της Υπηρεσίας. Ακολούθως, η κάθε Διοίκηση δύναται να λαμβάνει κατά την κρίση της μέτρα για την αναπλήρωση των ωρών απουσίας του εν λόγω προσωπικού από την εργασία -2- του, ώστε να τηρείται απαρέγκλιτα το προβλεπόμενο από τη σχετική νομοθεσία 40ωρο εργασίας εβδομαδιαίως. 

Εν κατακλείδι, το ΥΠΕΘΑ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη λήψη ευεργετικών μέτρων, με γνώμονα την εξισορρόπηση μεταξύ των αναγκαίων όρων για την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής των ΕΔ, αλλά και την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου μέριμνας για τα στελέχη της. Στο πλαίσιο αυτό, το σύνολο των στελεχών που αιτήθηκαν την εφαρμογή ευέλικτου ωραρίου για τον εν λόγω σκοπό ικανοποιήθηκε πλήρως. Τέλος, σας γνωρίζεται ότι η πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθεί, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό, τυχόν προβλήματα τα οποία αναφύονται, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη κατηγορία, και μελετά τις βέλτιστες λύσεις, ενώ παράλληλα επεξεργάζεται απόψεις - προτάσεις των Γενικών Επιτελείων, για την ενδεχόμενη αναγκαιότητα τροποποιήσεων - βελτιώσεων που αφορούν και στην εν θέματι περίπτωση.

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά