Η διάθεση μέσων μεταφοράς προσωπικού για αποστάσεις μεγαλύτερες των 30χλμ δεν αποτελεί υποχρέωση της Υπηρεσίας

 
Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ.Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Μετακινήσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα της Ξάνθης», σας γνωρίζω τα ακόλουθα

: Η διάθεση μέσων μεταφοράς προσωπικού, δηλαδή λεωφορείων και μικρολεωφορείων (mini bus), για αποστάσεις μεγαλύτερες των 30χλμ δεν αποτελεί υποχρέωση της Υπηρεσίας, αλλά γίνεται στο πλαίσιο γενικότερης εξυπηρέτησης του προσωπικού, εφόσον υφίσταται η δυνατότητα διάθεσης ανάλογων μεταφορικών και υπό την προϋπόθεση ότι πρόκειται να μετακινηθούν περισσότερα από πέντε (5) άτομα. 

Εν προκειμένω, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης υπηρετούν μόνο στελέχη του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), από τον οποίο έχει εγκριθεί η διάθεση μεταφορικών μέσων για τη μετακίνηση του προσωπικού του, από την πόλη της Δράμας στην Καβάλα και από την Καβάλα στους Τοξότες Ξάνθης, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, καθώς και τα διαθέσιμα μεταφορικά μέσα. Περαιτέρω, το ΓΕΣ έχει κατανείμει σε όλους τους Σχηματισμούς λεωφορεία και μικρολεωφορεία για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών τους αναγκών. Επιπλέον, στο πλαίσιο της επαύξησης των μεταφορικών δυνατοτήτων του ΣΞ, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί την προμήθεια νέων, σύγχρονων λεωφορείων και μικρολεωφορείων, αναλόγως των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού (Π/Υ) του, προκειμένου να ανανεωθεί ο στόλος των εν λόγω μέσων. 

 Τα διατιθέμενα λεωφορεία ανέρχονται σε 323 ενώ τα μικρολεωφορεία σε 342, ενώ παράλληλα σας γνωρίζουμε ότι κατά το έτος 2020, παραλήφθηκαν 20 νέα -2- λεωφορεία και 22 μικρολεωφορεία, ενώ συνεχίζονται οι ενέργειες της Στρατιωτικής Υπηρεσίας για επιπλέον προμήθεια. Για την επισκευή οχημάτων του ΣΞ, έχουν διατεθεί τα παρακάτω ποσά, για το σύνολο των μέσων (λεωφορεία - μικρολεωφορεία): 1. Έτος 2019: 5.224.275,00€ 2. Έτος 2020: 7.135.487,00€ 3. Πρώτο εξάμηνο Έτους 2021: 2.219.584,00€ Αναφορικά με το ΓΕΝ διατίθενται την τρέχουσα χρονική περίοδο 34 οχήματα μεταφοράς προσωπικού ενώ για τις τακτικές και έκτακτες επισκευές των οχημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) έχουν διατεθεί τα παρακάτω ποσά, για το σύνολο των μέσων: 

1. Έτος 2019: 43.511,31€ 2. Έτος 2020: 42.329,62€ 3. Πρώτο εξάμηνο Έτους 2021: 8.645,24€ Σε ό,τι αφορά στο ΓΕΑ στο γενικότερο πλαίσιο μέριμνας και για την έγκαιρη μετακίνηση του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού από τον τόπο διαμονής του στους χώρους εργασίας και αντιστρόφως, διατίθενται λεωφορεία στο σύνολο των Μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα στις μετακινήσεις του προσωπικού με τα διατιθέμενα υπηρεσιακά μέσα που καλύπτουν επαρκώς τις υφιστάμενες ανάγκες. Όσον αφορά στη συντήρηση και στην επισκευή των υπηρεσιακών οχημάτων της ΠΑ κατά το έτος 2019 διατέθηκαν 2.386.186€ και για το έτος 2020, 2.346.864€. Τέλος σας γνωρίζουμε ότι από μέρους των Γενικών Επιτελείων καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια συντήρησης όλων των μεταφορικών μέσων, με σκοπό τη διατήρηση της άρτιας λειτουργικής τους κατάστασης, για την ασφαλή μετακίνηση του προσωπικού και την εξασφάλιση του αξιόμαχου των Μονάδων, ενώ οι τυχόν βλάβες αποκαθίστανται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, το συντομότερο δυνατόν. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά