Εγκαινιάστηκε το Στρατόπεδο «ΥΠΤΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΣΙΓΑΝΤΕΣ» και Εγκαταστάσεων Νέας ΔΔΕΕ

 
Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 και παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Στρατοπέδου «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΣΙΓΑΝΤΕΣ» στον Καρέα Αττικής, προς τιμήν του Διοικητού του Ιερού Λόχου της Μέσης Ανατολής την περίοδο 1942-1945. Επίσης έλαβε χώρα η απονομή των Πολεμικών Σημαιών στους Διοικητές της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα και της νέας Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) Υποστράτηγο Προκόπιο Μαυραγάνη, καθώς και τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της νέας ΔΔΕΕ – SOCC (Special Operations Component Command). Στην νεοσυσταθείσα ΔΕΠ υπάγονται δύο Σχηματισμοί επιπέδου Μεραρχίας, η Ι Μεραρχία Πεζικού (Ι ΜΠ) και η νέα Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ).

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο υπερεκατοντούτης Στρατηγός Ιερολοχίτης κ. Κωνσταντίνος Κόρκας, o Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Φωτόπουλος, ο οποίος είχε διατελέσει υπασπιστής του Υποστρατήγου Ανδρέα Καλλίνσκη ιδρυτή των Λόχων Ορεινών Καταδρομών, καθώς και η εγγονή του Χριστόδουλου Τσιγάντε κυρία Ελένη Τσιγάντε με τον υιό της Γεράσιμο Τσιγάντε, ο οποίος υπηρέτησε τη θητεία του ως Έφεδρος Καταδρομέας σε Μονάδα στη Λέσβο από τον Σεπτέμβριο 2018 έως τον Ιούλιο 2019, τιμώντας τη μνήμη του προπάππου του.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε (πατήστε εδώ), αναφέρθηκε στον έντονο συμβολικό χαρακτήρα της τελετής, αφού σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία εισέρχονται οι Ελληνικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις, κατόπιν της πρόσφατης απόφασης του ΚΥΣΕΑ για την αναδιοργάνωσή τους υπό τη νέα Διοίκηση Ειδικού Πολέμου.

Στην συνέχεια τόνισε, ότι με την συγκρότηση της ΔΕΠ ενισχύεται η διακλαδικότητα των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και των Ειδικών Δυνάμεων, αποκτάται ενότητα διοίκησης, αυτοδυναμία σε μέσα, επίγεια, αμφίβια και εναέρια, ενώ επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακος με κοινές προμήθειες υλικού και μέσων και προωθείται περαιτέρω η τυποποίηση της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην υιοθέτηση κοινού πνεύματος μεταξύ των επίλεκτων στελεχών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που θα αναλαμβάνουν την εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων, τους οποίους και κάλεσε να κρατήσουν ολοζώντανο τον θρύλο που περιβάλλει τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και τις Ειδικές Δυνάμεις από τον καιρό του θρυλικού Ιερού Λόχου του Χριστόδουλου Τσιγάντε. Εξέφρασε δε την βεβαιότητά του ότι εφόσον απαιτηθεί, θα κάνουν το «ΒΗΜΑ ΠΡΟΣΘΕΣ» κατά την σπαρτιατική επιταγή, γράφοντας νέες λαμπρές σελίδες δόξας στην ιστορία του Έθνους.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι ακόλουθοι προσκεκλημένοι:

  • Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος.
  • Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΦ και εκπρόσωποι των Αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ. και του ΛΣ/ΕΛ – ΑΚΤ.
  • Ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ και της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) Δρ. Κωνσταντίνος Παν. Μπαλωμένος, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
  • Οι Διοικητές Διοικήσεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Βουλγαρίας Υποστράτηγος Iavor Antonov Mateev, της Ρουμανίας Υποστράτηγος Dacian Tiberiu Serban της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Αντισυνταγματάρχης Oliver Zarioski, του Μαυροβουνίου Αντισυνταγματάρχης Ilija Duricanin, εκπρόσωποι των Διοικητών Διοικήσεων Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSOCOM) καθώς και των ΗΠΑ στην Ευρώπη (SOCEUR).
  • Οι Ακόλουθοι Άμυνας στην Αθήνα, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Ρουμανίας.
  • Διατελέσαντες Διοικητές της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (13η ΔΕΕ).
  • Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Αντιστράτηγος ε.α. Σταύρος Κουτρής και ο Πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων Ιερολοχιτών Ταξίαρχος ε.α. Ιωάννης Τζιάκης.
  • Μέλη του Συλλόγου Διατήρησης Ιστορικών Οχημάτων (ΣΔΙΟ), οι οποίοι παρουσίασαν οχήματα του Συλλόγου της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, τηρήθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της πανδημίας COVID-19.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά