Πτήσεις Παρατήρησης “OPEN SKIES’’

Πτήσεις Παρατήρησης “OPEN SKIES’’

Από 26 έως 30 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκαν 2 πτήσεις παρατήρησης στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από πολυεθνική ομάδα επιθεωρητών από την Ελλάδα, Γερμανία και Ιταλία, στο πλαίσιο της διεθνούς συνθήκης “Open Skies”. Επικεφαλής της ομάδας των επιθεωρητών ήταν στέλεχος του ΓΕΕΘΑ. Οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με ειδικό αεροσκάφος, το οποίο διατέθηκε από την Ρουμανία.
Η διεθνής συνθήκη “Open Skies”, στην οποία συμμετέχουν 34 κράτη, υπεγράφη το 1992, τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2002, και έχει χαρακτήρα υλοποίησης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αποσκοπώντας στην διαφάνεια των στρατιωτικών δραστηριοτήτων των κρατών-μελών, μέσω εναέριων παρατηρήσεων.
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου