Η Ε.Σ.ΠΕ. Θεσσαλίας διατρανώνει την αντίθεσή της στην εφαρμογή του νέου μισθολογίου



Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ, διατρανώνει την αντίθεσή της στην εφαρμογή του νέου  μισθολογίου, με την εγκύκλιο των 77 σελίδων του Υπουργείου Οικονομικών, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με την οποία τίθενται σε εφαρμογή οι αλλαγές στη δομή των ειδικών μισθολογίων σύμφωνα με το Ν.4472/2017, το οποίο αποτελεί για την Ένωσή μας «γονατογράφημα». Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε καμιά περικοπή στις αποδοχές μας, όχι μόνο θα διεκδικήσουμε την επιστροφή των μισθών μας στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 και την επιστροφή των περικοπών που έγιναν στους μισθούς μας, αλλά θα απαιτήσουμε πραγματικές αυξήσεις στις αποδοχές μας, μέσα από ένα πραγματικά δίκαιο και αντιπροσωπευτικό ειδικό μισθολόγιο. 

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τις προβλέψεις του νέου μισθολογίου, περί της θεσμοθέτησης της προσωπικής διαφοράς, που οδηγεί εκ του ασφαλούς στο πάγωμα των αμοιβών, πληθώρας συναδέλφων, για αρκετά μάλιστα χρόνια. 

Η κλίμακα και η ένταση των οικονομικών μέτρων έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια μεγάλος αριθμός συναδέλφων, κυρίως χαμηλόβαθμων, έχει περιέλθει σε απόγνωση. Το δαιδαλώδες αυτό νομικό πλαίσιο έχει δημιουργήσει πληθώρα ασαφειών και περιπτώσεις διακριτικής μεταχείρισης του προσωπικού. Πολλές νομοθετικές παρεμβάσεις, που γίνονται πρόχειρα και αποσπασματικά, δημιουργούν «μη νόμιμα» τετελεσμένα, όχι γιατί θεσμοθετούν κάποια «παρεκτροπή», αλλά λόγω της αβλεψίας του νομοθέτη δεν παράγεται «δίκαιο αποτέλεσμα», με βάση τα θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα.


Συνεπώς, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η προχειρότητα και η διαχρονική δημαγωγική διάθεση των κυβερνήσεων δεν πρόκειται να εκλείψει. Το εισόδημα των συναδέλφων, εξαιτίας των λαθών και των παραλήψεων της Πολιτείας, συρρικνώνεται με αμείωτο ρυθμό. Το γεγονός αυτό επιτρέπει την κλιμάκωση αντιθέσεων, που δυστυχώς υποβαθμίζουν την οικονομική και κοινωνική καθημερινότητα των στρατιωτικών.  Τα οικονομικά δεδομένα, όμως, είναι αμείλικτα και δεν επιτρέπουν αισιόδοξα σενάρια.   

Δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις μέσω του Οικονομικού μας Συμβούλου Λγου (Ο) ε.α  κ. Ηλία Νατσιούλα, και θα παρέμβουμε άμεσα και αποφασιστικά, όποτε κριθεί αναγκαίο. Με το μέλλον των παιδιών μας δεν θα επιτρέψουμε να παίξει κανείς…………


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-  Πρόεδρος  Στέφανος Κουκουράβας 6983531360 -Ο-  Γεν. Γραμματέας  Νικόλαος Γκαμπλιάς 6937024917,  *7024917

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά