Έπεσε μονοκινητήριο. 34χρονος αξιωματικός της ΠΑ ο ένας απο τους δυο νεκρούς



Νεκροί ο 43χρονος Διονύσης Τσεκούρας και ο 34χρονος Νικόλαος Γρηγορίου - Φίλοι και οι δύο, κατάγονταν από την Αμφιλοχία - Μυστήριο το πώς συνέβη το δυστύχημα - Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων μιλούν στο protothema.gr 

Στην περιοχή Δένδρα λίγο έξω από τη Λάρισα, εντοπίστηκαν γύρω στις τρεις τα ξημερώματα της Πέμπτης, τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας, το οποίο και χάθηκε από το ραντάρ και αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης.

Στο σημείο εντοπίστηκαν και οι σοροί των δύο άτυχων επιβατών του αεροσκάφους όπου και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Αερολέσχης ήταν δύσκολη, καθώς η νύχτα και το μικρό μέγεθος του αεροσκάφους εμπόδιζαν τον εντοπισμό του.

Αυτοί ήταν οι δύο επιβαίνοντες 

Σύμφωνα με το larissanet το αεροσκάφος επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, Διονύσης Τσεκούρας, 43 ετών, γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο της εμπορίας και διανομής μάρκας καφέ. Ο Διονύσης Τσεκούρας ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Εικόνες από το προφίλ του Διονύση Τσεκούρα στο Facebook:








Ο δεύτερος επιβάτης ήταν ο 34χρονος Νικόλαος Γρηγορίου, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αυτή τη χρονική περίοδο υπηρετούσε στην Καλαμάτα, ενώ παλαιότερα είχε περάσει από μονάδα της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας. Μέχρι το 2013 ήταν χειριστής στα αεροσκάφη τύπου RF-4.

Ο Νικόλαος Γρηγορίου





Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβαίνοντες ήταν φίλοι, ενώ κατάγονταν από την περιοχή της Αμφιλοχίας.

Οι σοροί των δύο νεκρών, αφού απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου αναμένεται να διεξαχθεί νεκροψία - νεκροτομή.

Μυστήριο πάντως είναι επί του παρόντος το πώς συνέβη το δυστύχημα.

Στην τελευταία τους επικοινωνία μέσω ασυρμάτου, ώρα 20:40 χθες, είπαν ότι θα έκαναν μερικές αποπροσγειώσεις στον χωμάτινο διάδρομο του αεροδρομίου της Τερψιθέας στη Λάρισα.
Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι 

O θείος του 34χρονου, Νικηφόρος Γρηγορίου, μιλά στο protothema.gr για τον ξαφνικό χαμό του ανιψιού του. «Ο Νίκος γνώριζε τις δυσκολίες και την επικινδυνότητα της δουλειάς αλλά  από μικρό παιδί του άρεσε πολύ η αεροπορία. Και η αδερφή του η Δήμητρα υπηρετεί στο Στρατό Ξηράς. Τους άρεσαν πολύ τα σώματα ασφαλείας και θέλησαν να τα υπηρετήσουν. Είχε την κοπέλα του και ήθελε να κάνει κι αυτός τη δική του οικογένεια αλλά δεν πρόλαβε, το καημένο.  Παιδί του αδερφού μου ήταν και καμάρωνα για αυτόν σαν να ήταν δικό μου παιδί. Και τώρα ο αδερφός μου έχει φύγει για Λάρισα να πάει να φέρει τη σορό του γιου του . Είναι τραγικό αυτό που μας συνέβη και μας έχει τσακίσει όλους» λέει στο protothema.gr o θείος του άτυχου Νικόλα Γρηγορίου.

Την ίδια ώρα ένας από τους αγαπημένους φίλους του Διονύση Τσεκούρα, ο Βασίλης, μιλά στο protothema.gr για την προσωπικότητα του θύματος. «Για τον Διονύση μόνο καλά λόγια έχουν να πουν όλοι. Ο καλύτερος οικογενειάρχης, το καλύτερο επιχειρηματικό μυαλό, ο καλύτερος στην αεροπορία, ένας άνθρωπος με μεγαλείο ψυχής και δεν υπερβάλλω καθόλου σε αυτά που λέω. Τη γυναίκα του λυπάμαι η οποία δεν μπορεί να συνέλθει από την ώρα που έμαθε για τον θάνατο του άντρα της. Η γυναίκα αυτή  τον στήριζε σε όλα και τώρα θα πρέπει να πάρει ένα μεγάλο βάρος στις πλάτες της και να μεγαλώσει τα δύο παιδιά τους. Είναι άδικο από το Θεό αυτό που συνέβη σε αυτή την οικογένεια».
Στη Λάρισα αναμένεται η Επιτροπή

Σε ό,τι αφορά στα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, αυτά θα διερευνηθούν από κλιμάκιο της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, η οποία αναμένεται στο σημείο του συμβάντος το μεσημέρι.

Σημειώνεται πως τα συντρίμμια του αεροσκάφους παραμένουν στο σημείο
-ένα χωράφι με αμυγδαλιές- ώστε να γίνει η αυτοψία, ενώ φυλάσσονται από δυνάμεις της Αστυνομίας.
Πηγή: Larissanet

protothema
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά