Εορτή του προστάτη της Αεροπορίας Στρατού Προφήτη Ηλία στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρέστη στην εορτή του προστάτη της Αεροπορίας Στρατού Προφήτη Ηλία στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, για να εορτάσω μαζί σας με θρησκευτική ευλάβεια την εορτή του Προφήτη Ηλία, προστάτη του Όπλου της Αεροπορίας Στρατού.

Η σημερινή εορτή δείχνει για άλλη μια φορά ότι η παράδοση και η πίστη του ελληνικού λαού έχει σφυρηλατήσει έναν άρρηκτο δεσμό μεταξύ των δύο ακρογωνιαίων πόλων του ελληνισμού, του Έθνους και της Ορθοδοξίας.

Έχω μοιραστεί πολλές φορές, μαζί με τους χειριστές και τους μηχανικούς των ελικοπτέρων μας, την αγάπη και την πίστη τους στην υπηρέτηση του καθήκοντος.

Σήμερα στέλνουμε επίσης μήνυμα τιμής και αναγνώρισης, στους πεσόντες πιλότους και τα πληρώματα των ελικοπτέρων μας, που έχοντας πλήρη επίγνωση των κινδύνων, εξετέλεσαν στο ακέραιο την αποστολή τους και δυστυχώς κάποιοι από αυτούς δεν γύρισαν πίσω στους δικούς τους ανθρώπους και τη στρατιωτική τους οικογένεια. Είναι εκείνοι που έπεσαν στο καθήκον και ανήκουν πλέον στο πάνθεον των ηρώων της Πατρίδας μας. Η θυσία τους θα φωτίζει και θα κατευθύνει τις σημερινές και μελλοντικές γενιές.

Σε αυτούς χρωστάμε την υποχρέωση να μην υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη και υπερήφανη. Αξίζουν κάθε τιμής τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που νυχθημερόν μας εξασφαλίζουν ελευθερία και ανεξαρτησία. Η δική μας ιερή υποχρέωση απέναντι στη θυσία των πεσόντων, είναι να διαφυλάξουμε και να υπερασπιστούμε τα ιδανικά τους, να τα κάνουμε πράξη με τις επιλογές μας, μεταγγίζοντάς τα ανόθευτα στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται.

Θέλω σε αυτό το σημείο να τονίσω ιδιαίτερα ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε καιρό ειρήνης ασκούνται και ενεργούν σε συνθήκες πολέμου.

Κάθε φορά που το χρέος μας καλεί να τιμήσουμε αυτούς που έγιναν προσφορά θυσίας, με την απώλεια της ζωής ή της σωματικής τους αρτιμέλειας, πρέπει να ενθυμούμαστε τα λόγια του Ανδρέα Κάλβου για την δόξα: «Δίδει αυτή τα πτερά και εις τον τραχύν, τον δύσκολον της Αρετής τον δρόμον του ανθρώπου τα γόνατα ιδού πετάουν». Αυτό όμως, προϋποθέτει πίστη σε ιδανικά, που ποτέ δεν έλειψαν από τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων. «Τοις τολμώσιν η τύχη ξύμφορος» μας λέει ο Θουκυδίδης και μας υπενθυμίζει το έμβλημα της Αεροπορίας Στρατού.

Τιμημένα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού,

Πέρα από την ύψιστη αποστολή της υπεράσπισης της εδαφικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της πατρίδας, προσφέρετε ανυπολόγιστο έργο στην κοινωνία και ανεκτίμητες υπηρεσίες όπως η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. Είναι μεγάλη η προσφορά σας για την ενίσχυση και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, ιδιαίτερα στα νησιά μας και την παραμεθόριο. Η καθοριστική συμβολή σας σε έκτακτες ανάγκες και πυρκαγιές, η μεταφορά ασθενών, η Έρευνα και Διάσωση, οι πολυποίκιλες εκπαιδευτικές σας δραστηριότητες, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Η επιτυχία του έργου σας είναι εντελώς πασίδηλη και όλο και περισσότερο αναγνωρισμένη.

Η συμβολή των πτητικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα της υγείας είναι καίριας σημασίας. Αρκεί να σας αναφέρω ότι όλο το Αιγαίο καλύπτεται στον τομέα αυτό όλο το 24ωρο με τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, αυξάνοντας το αίσθημα ασφαλείας για τις τοπικές κοινωνίες. Και αυτό οφείλεται σε εσάς. Εσείς είστε αυτοί που σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζετε, αν όχι υπερβαίνετε τα φυσικά όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Με την αδάμαστη θέλησή σας, με τις προσπάθειες των Διοικητών κάθε επιπέδου και με τις ενέργειες και κατευθύνσεις της Ηγεσίας του Στρατού Ξηράς συνεχίζετε επάξια την αποστολή σας, υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, αντλώντας δύναμη από την αυξημένη συναίσθηση του καθήκοντος, αλλά κυρίως από το πνεύμα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο που έχει αναπτυχθεί μέσα από τη συναδελφικότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλω όμως να μην ξεχνάμε ότι σαν σήμερα, την 20η Ιουλίου 1974, έγινε η επαίσχυντη Τουρκική εισβολή στη μαρτυρική Κύπρο και δυστυχώς παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, ο «Αττίλας» ακόμη και σήμερα προκαλεί και αμφισβητεί παντοιοτρόπως τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γι’ αυτό ως Έθνος, πρέπει να προτάξουμε το ηθικό μας ανάστημα και να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα ετοιμότητας και αποτροπής έναντι οποιουδήποτε κινδύνου, με ψύχραιμη αλλά και αποφασιστική αντιμετώπιση των προκλήσεων, από όπου και αν προέρχονται.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι παρά την οικονομική κρίση μαζί με την Στρατιωτική Ηγεσία είμαστε βέβαιοι ότι εντός του επομένου έτους θα έχουμε τη δυνατότητα όχι μόνο απλώς να συντηρήσουμε και να ανανεώσουμε τα υφιστάμενα μέσα, αλλά και να δώσουμε τη δύναμη στην Αεροπορία Στρατού με νέα μέσα να έχει πλέον μία πολύ εκτενέστερη αποστολή ιδιαίτερα στα νησιά και την παραμεθόριο.

Κλείνοντας αποτίω φόρο τιμής στους εκλιπόντες συναδέλφούς σας και στις οικογένειές τους. Εύχομαι ο Προφήτης Ηλίας να είναι δίπλα σε εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους. Υποκλίνομαι στην Πολεμική Σημαία και σας εύχομαι να έχετε πάντα ασφαλείς πτήσεις και προσγειώσεις, υπό την προστασία του Προφήτη Ηλία.

Χρόνια Πολλά»













Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά