EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ κ ΠΡΩΗΝ ΥΦΕΘΑ κ ΔΑΒΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ


Αγαπητά μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου,
Διάβασα με προσοχή την από 15/7/2017 επιστολή σας, σχετικά με το θέμα του νέου επιδόματος του άρθρου 127 περίπτωση Ε΄ του Ν. 4472/2017.
Σας γνωρίζω ότι ήδη από τις 22/6/2017 κατέθεσα στη Βουλή σχετική Ερώτηση προς τους κκ. υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών με την οποία ζητούσα απαντήσεις για μία σειρά …
ερωτημάτων που προκύπτουν για τις συγκεκριμένες διατάξεις, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν και το ζήτημα της εξαίρεσης της παραμεθόριας περιοχής της Ηπείρου και άλλων συνοριακών περιοχών.
Στις 17/7/2017 έλαβα απάντηση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), με την οποία η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ με παρέπεμπε στο υπουργείο Οικονομικών, ως το αρμόδιο για τη μισθολογική πολιτική και, συνεπώς, για τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων του συγκεκριμένου επιδόματος.
Η παραδοχή εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ ότι η νομοθετική πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση του μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών θέτει σε αμφιβολία όλες τις κατά καιρούς υποσχέσεις και δεσμεύσεις του κ. Καμμένου σχετικά με τις αμοιβές του στρατιωτικού προσωπικού και αποκαλύπτει ότι αυτές έγιναν στη βάση μίας καθαρά ψηφοθηρικής λογικής. Την άποψή μου αυτή εξέφρασα και με σχετικό δελτίο τύπου στις 18/7/2017.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης, η απάντηση του ΥΠΕΘΑ και το σχετικό δελτίο τύπου σας έχουν αποσταλεί συνημμένα με την παρούσα επιστολή.
Οι ενέργειες αυτές δεν αποτελούν το τέλος της ενασχόλησής μου με το συγκεκριμένο θέμα. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις γύρω από αυτό, καθώς και όλα τα ζητήματα που αφορούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Θανάσης Π. Δαβάκης
Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.
π. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά