Στη Βουλή η πρόταση Κατσανιώτη για στρατιωτικό νοσοκομείο στο πρώην "409"



Συζητήθηκε στη Βουλή η πρόταση του Ανδρέα Κατσανιώτη, βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, για την δημιουργία στρατιωτικού νοσοκομείου στο πρώην «409». Υπό συζήτηση βρίσκεται η μελλοντική αξιοποίηση του ακινήτου, απάντησε ο αν. υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο.
Το σκεπτικό Κατσανιώτη είναι να εξυπηρετεί το νοσοκομείο τους στρατιωτικούς της ευρύτερης περιοχής (Αραξο, Ανδραβίδα, ΣΕΤΤΗΛ, ΚΕΤΧ, Μεσολόγγι), το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, τους απόστρατους και τους εφέδρους. Σ' αυτούς προσέθεσε και τις οικογένειες των ένστολων, για τους οποίους η λειτουργία του νοσοκομείου θα ήταν οικονομικότερη σε χρόνο και χρήματα, ενώ θα αποσυμφόριζε και τα στρατιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.
«Εχει γίνει μια συζήτηση με την διεύθυνση του Επιτελείου για αυτή την περίπτωση» απάντησε ο Δ. Βίτσας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσει το πρώην «409» στο πλαίσιο που πρότεινε ο βουλευτής, και πρόσθεσε ότι η σχετική συζήτηση στο Υπουργείο προκλήθηκε μετά από την ερώτηση που κατέθεσε ο Α. Κατσανιώτης.
Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κάποια μελέτη, ούτε έχει ενταχθεί το θέμα σε κάποιο προγραμματισμό, για δύο λόγους. Αφενός γιατί μέχρι σήμερα δεν παρουσιάστηκε ως επείγουσα μια τέτοια ανάγκη («όχι ότι δεν υπάρχουν ανάγκες») και ο δεύτερος είναι ο οικονομικός παράγοντας. «Χρειάζονται εκατομμύρια για την οικονομοκοτεχνική μελέτη και το ζήτημα του προσωπικού. Αν αύριο το κάναμε αυτό σημαίνει ότι θα αφαιρούσαμε προσωπικό από τα υπάρχοντα νοσοκομεία που θα ελάττωναν τη δυναμικότητά τους στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Πάντως δεν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για να γίνει μια τέτοια μελέτη ξέρουμε το πρόβλημα και θα δούμε τι θα κάνουμε…» είπε ο Δ. Βίτσας.
Ο Α. Κατσανιώτης στην δευτερολογία του είπε: «Θα μπορούσαμε να δούμε την πιθανότητα να έχουμε εκεί μια πρωτοβάθμια φροντίδα που εξυπηρετούνται σε πρώτη φάση απλά καθημερινά περιστατικά. Συμφωνώ ότι η ανάπτυξη των οδικών δικτύων βοηθάει άρα για προγραμματισμένα περιστατικά θα μπορούσαν όλα να γίνονται στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας, ωστόσο ο Στρατός και οι τεχνικές του υπηρεσίες έχουν δυνατότητες είτε να δουν είτε να επισκευάσουν υποδομές που πραγματικά υπάρχουν ίσως με λιγότερο κόστος. Τέλος στην εποχή της κρίσης το σημαντικό είναι να μπορούμε να συντηρούμε της δημόσιες υποδομές…Προκειμένου μια υποδομή να ρημάξει είναι προτιμότερο να σκεφτόμαστε πώς θα την βάλουμε ξανά στο σύστημα υγείας. Και πώς οι απόστρατοι ή εν ενεργεία αξιωματικοί οι ένστολοι οι πυροσβέστες και οι έφεδροι θα μπορέσουν πραγματικά σε εποχή κρίσης σε ένα κομμάτι πολύ κοντά σε αυτούς».

Μ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ (Από την έντυπη έκδοση της "Π")

pelop.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά