Τρανς πεζοναύτης και ήρωας πολέμου ρίχνει το γάντι στον Τραμπ: «Να έρθει εδώ μπροστά μου να μου πει ότι δεν αξίζω»

Τρανς πεζοναύτης

Η Κριστίν Μπεκ έχει γράψει ιστορία στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως πεζοναύτης συμμετείχε σε 13 αποστολές στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και αλλού. Η Κριστίν Μπεκ έχει μια καριέρα 20 ετών στον αμερικανικό στρατό και ήταν η πρώτη που μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της το 2013 στο Πεντάγωνο. Έχοντας ζήσει μια διπλή ζωή, πότε σαν άνδρας και πότε σαν γυναίκα, ένα πρωί φόρεσε το φόρεμά της και εμφανίσθηκε στο Πεντάγωνο. Είναι η πρώτη ανοιχτά τρανσέξουαλ πεζοναύτης των ΗΠΑ και είναι έξαλλη με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που «ξήλωσε» όλα τα διαφυλικά άτομα από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

«Ας έρθει εδώ μπροστά μου, τετ α τετ, να μου ότι δεν αξίζω», είπε χαρακτηριστικά η Κριστίν Μπεκ. «Το να είσαι τρανσέξουαλ δεν επηρεάζει κανέναν. Λέμε ότι είμαστε το φως της ελευθερίας. Αυτό υπερασπιζόμαστε για κάθε Αμερικανό πολίτη», πρόσθεσε.

Η 51χρονη Μπεκ υποστήριξε ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου θα αποθαρρύνει πολλούς νέους από το να καταταγούν στον στρατό. Μελέτη του Rand Corporation εκτιμά ότι έως 6.000 διαφυλικά άτομα υπηρετούν τον αμερικανικό στρατό.
Η Μπεκ αποσύρθηκε από τις τάξεις των κομάντο το 2011. Το 2013 έγραψε την αυτοβιογραφία της με τίτλο: Πριγκίπισσα του Πολέμου: Το ταξίδι ενός πεζοναύτη που έγινε τρανς». «Στη ζωή μου υπερασπίστηκα την ατομική ελευθερία. Την υπερασπίστηκα για τους Ρεπουμπλικανούς. Την υπερασπίστηκα για τους Δημοκρατικούς. Την υπερασπίστηκα για όλους».

athensvoice
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά