Κοντά στο Ελληνικό ναυτικό οχυρό στην βόρεια Αίγινα, κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής κατασκευάστηκαν 3 επάκτια πυλυβολεία


Κοντά στο Ελληνικό ναυτικό οχυρό στην βόρεια Αίγινα, κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής κατασκευάστηκαν 3 επάκτια πυλυβολεία όπου έλεγχαν τον θαλάσσιο χώρο μπροστά στο λιμάνι του Πειραιά.
Τρεις φίλοι και συνεργάτες, ανέβηκαν στα υψώματα της βόρεια Αίγινας και εξερεύνησαν τις οχυρώσεις αυτής της μοναδικής πυροβολαρχίας. Είναι μοναδική η οχύρωση αυτή γιατί ο τύπος της κατασκευής αυτής, υπάρχει ΜΟΝΟ σε αυτό το σημείο της Ελλάδας. Τον τύπο αυτόν τον συναντάμε κυρίως  στις οχυρώσεις του «τείχους του Ατλαντικού» στην βόρεια Γαλλία.

Σε αυτό το σημείο κατασκευάστηκαν 3 θέσεις επάκτιων πυροβόλων των 150mm, οι 2 θέσεις ολοκληρώθηκαν ενώ η τρίτη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!
Οι αυλακώσεις στα πλαινά τοιχία είναι χαρακτηριστικά στον τύπο αυτόν.

Οι βάσεις των πυροβόλων

Το εσωτερικό τους

Στο πίσω μέρος των πυροβολείων υπάρχει μια στοά που οδηγεί σε υπόγειες εγκαταστάσεις καταλυμάτων και αποθηκών.

Το 3ο πυροβολείο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Φωτογραφίες Κυρίμης Κωνσταντίνος, Αρσενιάδης Γιάννης, Ζερβούδης Τέλης

https://fortifications.gr/2017/07/29/germaniki-purobolarxia-ton-150mm/

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου