Πανελλήνια ''χακί'' ηλεκτρονική πατέντα γλιτώνει το ΓΕΣ από χιλιάδες ευρώ




Μια ''χακί'' ηλεκτρονική πατέντα που κατασκεύασαν οπλίτες πληροφορικάριοι της 1ης Στρατιάς, γλιτώνει το ΓΕΣ από χιλιάδες ευρώ.
Όλα ξεκίνησαν όταν η νέα διεύθυνση του 404 ΓΣΝ Λάρισας στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, αποφάσισε όπως συμπεριλάβει και λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, ηλεκτρονικό σύστημα μηχανογράφησης και ραντεβού εξωτερικών ιατρείων όπως αυτό που λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια τόσο στο 401 ΓΣΝ Αθηνών όσο και σε άλλα νοσοκομεία. 




Κάνοντας τις απαραίτητες προβλεπόμενες ενέργειες και μετά από επικοινωνία με τους αρμοδίους επιτελείς διαπίστωσαν ότι αυτό δεν ήταν εφικτό τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια λόγω έλλειψης κονδυλίων, ενώ σε επικοινωνία με κατασκευαστές ηλεκτρονικών προγραμμάτων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και να κατασκευαστεί με κονδύλια του νοσοκομείου αντίστοιχο πρόγραμμα, διαπίστωσαν ότι και εκεί ήταν ασύμφορο αφού το κόστος ανέρχονταν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.



 Μη αφήνοντας το θέμα ο Διευθυντής του 404 ΓΣΝ και προκειμένου το νοσοκομείο να αναβαθμιστεί προς όφελος των δικαιούχων ασθενών του, επικοινώνησε με τον Διοικητή 1ης Στρατιάς από τον οποίο ζήτησε την έγκριση να του παραχωρήσει δύο οπλίτες πληροφορικής για τους οποίους είχε ενημερωθεί ότι είναι αξιόλογοι στη δουλειά τους.
Το deal κλείστηκε και οι οπλίτες έπιασαν δουλειά κατασκευάζοντας με μηδέν κόστος για το νοσοκομείο ''χακί'' ηλεκτρονικό πρόγραμμα μηχανοργάνωσης και ραντεβού εξωτερικών ιατρείων αντίστοιχο με αυτό των μεγάλων νοσοκομείων.



Ήδη εδώ και 3 μήνες το 404 χάρη στην επιμονή της Διεύθυνσης, την υποστήριξη της 1ης Στρατιάς αλλά κυρίως στο μεράκι και την προσπάθεια των δύο οπλιτών πληροφορικάριων πέρασε από την εποχή του χειρόγραφου και της καταχώρησης των ασθενών στα βιβλία, στη σύγχρονη ηλεκτρονική εποχή. 
Με μηδέν κόστος αυτή τη στιγμή το ΓΕΣ έχει στη διάθεσή του ένα πρόγραμμα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από αντίστοιχα του εμπορίου το οποίο και μπορεί να αξιοποιήσει κατάλληλα!


http://kranosgr.blogspot.gr/2017/07/blog-post_121.html?spref=fb
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά