Συγχαρητήρια Υπουργείου Υγείας στην ΠΑ και σε άλλους φορείς




Ενημέρωση για το σεισμό στην Κω

Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας

Δελτίο Τύπου

Αθήνα 21 Ιουλίου 2017

 21 Ιουλίου και ώρα 01:55 σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση στην θαλάσσια περιοχή της Κω με αναφερόμενους τραυματισμούς, εκτεταμένες ζημιές και κατάρρευση κτιρίων.

Άμεσα, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), τέθηκαν σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας το νοσοκομείο της Κω-   το οποίο ελέγχθηκε και  δεν υπήρχαν ζημίες-,  η υπηρεσία του ΕΚΑΒ στο νησί και η υπηρεσία αεροδιακομιδών.

Ακολούθησαν οι απαραίτητες επαφές για το σωστότερο συντονισμό και διαχείριση των τραυματιών τόσο με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, την Διοικήτρια της 2ης Υ.ΠΕ, την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας όσο και με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, του Πυροσβεστικού Σώματος, με τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς επίσης και εκπροσώπους της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Από τις 02:30 έως τις 04:00 προσήλθαν ή διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρα περί τα 115 άτομα έλληνες και αλλοδαποί κυρίως νεαρής ηλικίας με διάφορους τραυματισμούς.

Επίσης προσκομίστηκαν 2 άντρες αλλοδαποί νεκροί.

Περί τους 103  τραυματίες αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

12 άτομα έχρηζαν νοσηλείας. Για τους 7- εκ των οποίων ο ένας χειρουργήθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο της Κω για ακρωτηριασμό- κρίθηκε επείγουσα ανάγκη αεροδιακομιδής. Σε πρώτη φάση 4 άτομα διακομίσθηκαν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο ΠΑΓΝΗ (3 άντρες - 2 αλλοδαποί και 1 έλληνας) και 1 γυναίκα ελληνίδα). Σε δεύτερη φάση κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή 3 ακόμα τραυματιών στο Γ.Ν. Θριάσιο (2 άντρες 1 έλληνας και 1 αλλοδαπός και 1 γυναίκα αλλοδαπή).

Στο Νοσοκομείο της ΚΩ παρέμειναν 5 άτομα (άντρες) για περαιτέρω νοσηλεία και είναι σε καλή κατάσταση.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου καθώς και το προσωπικό του τομέα ΕΚΑΒ παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Αισθάνεται, επίσης, την ανάγκη να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τις διοικήσεις και το προσωπικό του νοσοκομείου της Κω, του ΕΚΑΒ, του ΕΚΕΠΥ, της 2ης ΥΠΕ καθώς και την Πολεμική Αεροπορία για τον άψογο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης της κρίσης που προέκυψε.

Πηγή: moh.gov.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά