Έναρξη συνεργασίας: AVCJ EEP ΑΝΤΩΝΕΛΗΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ



AVCJ EEP ΑΝΤΩΝΕΛΗΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
 AVCJ EEP ΑΝΤΩΝΕΛΗΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Η Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί και δύο παραδοσιακές δυνάμεις συνεργάζονται. Η AVC Jeep Αντωνέλης και ο Σύλλογος Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (Σ.Ι.Σ.Ο.), μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε.), ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους.
 
Αδιαμφισβήτητα η ιστορία ενός λαού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού του ενώ οι ιστορικές μνήμες είναι οδοδείκτες της ανθρώπινης ζωής που καθορίζουν αξίες και ιδανικά. Ξεχνώντας την ιστορία του ο άνθρωπος χάνει τις ρίζες του ενώ πορεύεται στο μέλλον χωρίς το αίσθημα της εθνικής αυτοσυνείδησης. Έτσι λοιπόν, ο Σύλλογος Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (Σ.Ι.Σ.Ο.) θέλησε να συμβάλει δραστικά στη διατήρηση της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς ξεκινώντας μια προσπάθεια αναζήτησης, περισυλλογής, αναπαλαίωσης και διατήρησης των ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων που έγραψαν ιστορία στον Ελληνικό Στρατό κατά την περίοδο 1940 – 1970. Τα στρατιωτικά αυτά οχήματα στάθηκαν ακλόνητοι στυλοβάτες της ελληνικής προσπάθειας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά σήμερα χρειάζονται τη δική μας βοήθεια για να διατηρηθούν. Η αγάπη ορισμένων φίλων για την διάσωση Στρατιωτικών Οχημάτων αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία ενός μοναδικού συλλόγου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το 2006 με έδρα την περιοχή της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, με πρωταρχικό στόχο τη διάσωση κάθε είδους οχήματος.
 
Ο Όμιλος Αντωνέλη αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη στήριξή του σε θέματα παιδείας και αθλητισμού. Εμπράκτως συμβάλει στη διάδοση της στρατιωτικής ιστορίας του τόπου μας ενισχύοντας την αξιοσημείωτη προσπάθεια του Σ.Ι.Σ.Ο. μέσα από την αποκλειστική συνεργασία τους. Η AVC Jeep Αντωνέλης θα φιλοξενεί πλέον οχήματα τεράστιας Ιστορικής σημασίας στις εγκαταστάσεις της.
 
Την αρχή κάνει ένα ιστορικό Jeep M-38A1, ένα όχημα γενικής χρήσης 4Χ4, που κατασκευάστηκε κατά το 1952. Ήδη κοσμεί το εσωτερικό της έκθεσης αυτοκινήτων της εταιρίας AVC Jeep Αντωνέλης και απολαμβάνει τα βλέμματα και τα χαμόγελα όλων των επισκεπτών. Σύντομα κάποιο άλλο όχημα θα κάνει την εμφάνισή του, με μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ιστορία και διαδρομή.
 
Δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες και λάτρεις των Jeep αυτοκινήτων, να το γνωρίσουν από κοντά, να πληροφορηθούν για την ιστορία του (που έδρασε, τεχνικά χαρακτηριστικά κ.α.) και να απαθανατίσουν ίσως την στιγμή σε μια φωτογραφία.
 
Η συγκεκριμένη συνεργασία δεν σταματά εδώ! Η Σ.Ι.Σ.Ο. αποτελεί αναμφίβολα έναν σύγχρονο υποστηρικτή της διάσωσης της ιστορικής κληρονομιάς του τόπου μας, διαθέτει ιστορικά στρατιωτικά οχήματα που το πλήθος τους ξεπερνά τα 120, όλα από την εποχή του 1941-1974. Εμείς, στην AVC Jeep του Ομίλου Αντωνέλη θεωρούμε τιμή μας αυτή τη συνεργασία και ανυπομονούμε να γνωρίσουμε από κοντά και να φιλοξενήσουμε και τα 120 οχήματα. Συμβάλουμε στη διατήρηση της κληρονομιάς συμμετέχοντας στη συντήρηση και στηρίζουμε την παραδειγματική προσπάθεια και το έργο του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων.
 
AVC Jeep Αντωνέλης | Οδηγεί
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά