Η ΠΟΜΕΝΣ ζητά άρση της αδικίας στο επίδομα παραμεθορίου

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ

 


Την άρση της αδικίας για χιλιάδες συναδέλφους σχετικά με το επίδομα παραμεθορίου που προβλέπει ο νόμος Ν.4472/2017 ζητάει η ΠΟΜΕΝΣ με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία και τους Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων


ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο
            Αναπληρωτή Υπουργό  Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα
             Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
        
ΘΕΜΑ:  Επίδομα Παραμεθορίου Στρατιωτικών των Ε.Δ.

ΣΧΕΤ :  α. Ν.4472/2017
            β.  Έγγραφο Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με Αρ πρωτ. 40/2017

            Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)  ως ο νόμιμος και θεσμικός εκπρόσωπος των εν ενεργεία Στρατιωτικών, έγινε αποδέκτης και σας γνωστοποιεί το σοβαρό πρόβλημα που αφορά στην χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους εν ενεργεία στρατιωτικούς.      
        
  1. Σύμφωνα με το Νόμο 4472/2017 άρθρο 127 περίπτωση Ε που πρόσφατα ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, θεσπίστηκε η χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετούν σε ορισμένες  μόνο  από τις παραμεθόριες ή ορεινές-μειονεκτικές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα χιλιάδες Στρατιωτικοί που υπηρετούν σ’αυτές τις περιοχές, να μην το λαμβάνουν σε αντίθεση με το ισχύον νομικό πλαίσιο για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα και την έως τώρα χορηγούμενη αποζημίωση των τεσσάρων (4) ημερών εκτός έδρας.

  1.  Συγκεκριμένα από το (α) σχετικό νόμο έχουν εξαιρεθεί οι νομοί Ιωαννίνων -Θεσπρωτίας – Καστοριάς – Φλωρίνης – Πέλλας –  Κιλκίς –  Σερρών – Δράμας – Ξάνθης και Ροδόπης (Μονάδες προκαλύψεως Σ.Ξ. – Μονάδες Πολεμικής Αεροπορίας Νομών Καστοριάς και Ροδόπης), τη νήσο Σκύρο για το στρατιωτικό προσωπικό του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, ο νομός Κυκλάδων, οι Μονάδες στο όρος Μουστάκο του νομού Χανίων και οι Μονάδες της περιοχής Ζήρου Δήμου Σητείας του νομού Λασιθίου.
           
  1. Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,

                   Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. κατόπιν τούτου  προτείνει, για την εξάλειψη της αδικίας αυτής και την άρση του αισθήματος της διαφορετικής αντιμετώπισης του στρατιωτικού προσωπικού, την προσθήκη όλων των προαναφερομένων περιοχών για την χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου, που χαρακτηρίζονται ως παραμεθόριες ή ορεινές-μειονεκτικές με γεωγραφικά κριτήρια και την εναρμόνιση με το ισχύον νομικό πλαίσιο για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο.

                                                                     Μετά τιμής

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
             Ο                                                                                                 Ο
     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                                                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
     Επγός (ΥΔΚ)                                                                                Λγος (ΠΖ)



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά