ΕΣΠΕΡ:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ

Με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ΄ Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου κ. Σαντορινιό Νεκτάριο, καθώς και και με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου κ. Γάκη Δημήτριο, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017, στα πλαίσια κύκλου προγραμματισμένων συναντήσεων και επαφών γνωριμίας και συνεργασίας με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους  της Δωδεκανήσου.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Εθ. Αντίστασης 42-44) Ρόδος,  κατά τη διάρκεια της οποίας εκτέθηκαν και αναπτύχτηκαν αναλυτικά από τον Πρόεδρο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. κ. Μακρή Αθανάσιο τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.

Κατά τη συνάντηση επισημάναμε ότι, η μνημονιακή λαίλαπα των τελευταίων 7 χρόνων είχε καταστροφικά αποτελέσματα για το σύνολο των Στελεχών του Ενόπλων Δυνάμεων,  με αποκορύφωμα την δραστική μείωση των αποδοχών το 2012, όπου ακόμα και σήμερα παρά τις όποιες δεσμεύσεις της Πολιτείας, συνεχίζεται η αδιαφορία... 

Στους κ. Βουλευτές κατατέθηκε σχετικό έγγραφο, όπου θέτουμε μια σειρά από βασικά σημεία και επείγουσες προτεραιότητες, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

* Απόφαση Ολομέλειας ΣτΕ 1125/2016 (επαναφορά μισθών προ 31η /07/2012, αναδρομικά επιπλέον 50%)
* Μεταθέσεις Στρατιωτικών
* Επίδομα «Εκτός Έδρας», εφαρμογή σε Μισθολόγιο 
* Πιστή και υποχρεωτική εφαρμογή 40ωρού
* Ηλικιακά όρια Συνταξιοδότησης.
* Στεγαστικό, επίδομα ενοικίου, εύρεση οικημάτων, δημιουργία επιπλέον Στρατιωτικών οικημάτων.
* Δημόσιας Υγείας
* Μέριμνα  προσωπικού.
* Νομοθετική παρέμβαση για έκπτωση στα Ακτοπλοϊκά εισιτήρια άνω του 50%  για τα δρομολόγια από και προς Πειραιά και άνω του 80% στα  τοπικά δρομολόγια.

Ο κ. Υφυπουργός Σαντορινιός Νεκτάριος, μετά από συζήτηση με όλα τα παραπάνω θέματα, δήλωσε πως δεν διαφωνεί με τα αιτήματα και ανέφερε πως ειδικά για το θέμα που τον αφορά άμεσα με την έκπτωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μετά από συζήτηση με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, θα το δρομολογήσει ενόψει ψήφισης από την Βουλή του νέου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Ο κ. Βουλευτής Δωδεκανήσου Γάκης Δημήτριος, δήλωσε τα αιτήματά μας θα προωθηθούν στην Βουλή και ειδικότερα για το επίδομα των Εκτός Έδρας θα καταθέσει σχετική επερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς.

Τέλος, επισήμαναν και οι δύο Βουλευτές, την ανάγκη καλής και διαρκούς συνεργασίας με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου και θα στηρίξουν ενέργειες και πρωτοβουλίες που αποτέλεσμά τους θα είναι η επίλυση προβλημάτων και βελτίωση της προσφοράς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. 

                                             Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                       Ο                                                                                          Ο
                 Πρόεδρος                                                                        Γεν. Γραμματέας
        
         Αθανάσιος Μακρής                                                             Αντώνιος Καρτσωνάκης 
          Επ.Οπ Λχιας (ΔΒ)                                                                Επ.Οπ Λχιας (Τ.ΠΖ)
       Τηλ: 6939846252                                                                  Τηλ: 6951369806

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά