Κόσμος: Προσγείωση - θρίλερ για πολεμικό αεροσκάφος

Προσγείωση - θρίλερ για πολεμικό αεροσκάφος: Γλίτωσε από θαύμα ο πιλότος (video+photos)


Στιγμές αγωνίας έζησαν οι θεατές μιας αεροπορικής επίδειξης στο Κέμπριτζσαϊρ της Βρετανίας όταν το τελευταίο μοντέλο Sea Vixen με το όνομα Foxy Lady πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση.
Ευτυχώς ο πιλότος δεν έπαθε το παραμικρό παρά το γεγονός ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε με την «κοιλιά» αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με το μηχανισμό προσγείωσης.Η στιγμή της προσγείωσης καταγράφηκε σε βίντεο στο οποίο φαίνεται το αεροπλάνο να αγγίζει τον διάδρομο προσγείωσης και από την τριβή να προκαλείται φωτιά.
Ακόμα πιο εντυπωσιακές οι φωτογραφίες του 32χρονου Σκοτ Ντάμπινετ ο οποίος κατέγραψε καρέ-καρέ την προσγείωση.
«Όλοι σταυρώσαμε τα δάχτυλα μας και κρατήσαμε την ανάσα μας όταν μας ανακοινώθηκε ότι το Sea Vixen θα πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση. Ο πιλότος αποδείχθηκε ικανότατος» δήλωσε ο 32χρονος.
Τα αεροσκάφη τύπου Sea Vixen για πρώτη φορά βρέθηκαν στον αέρα το 1951 και ήταν τα πρώτα αεροπλάνα με δύο επιβάτες που έσπασαν το φράγμα του ήχου.
 http://www.athensmagazine.gr
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου