Επαναπατρισμός λειψάνων και κηδείες των 16 πεσόντων


α. «Υποδοχή των λειψάνων των πεσόντων στην Κύπρο την 22α Ιουλίου 1974 στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ», Συγκυβερνήτη του νοράτλας «ΝΙΚΗ 4»  πτέραρχου εα Βασιλείου Παναγόπουλου και δύο (2) έφεδρων Ανθυπασπιστών Καταδρομών  Σωτήρη Κουρούνη  και Τζιλιβάκη Στέφανου  και δεκατριών (13)  πεσόντων της ΕΛ.ΔΥ.Κ, στο  αεροδρόμιο του Τατοΐου, την Παρασκευή 26 Μαΐου  και ώρα δύο και μισή (2.30) το  μεσημέρι» 
 β. Πρόγραμμα  τελετών ταφής των λειψάνων.

Αγαπητοί  συγγενείς των πεσόντων Ηρώων, συμπολεμιστές  και φίλοι  νάστε πάντα καλά.
α.Όπως μας γνώρισαν, το ΥΕΘΑ και οι συγγενείς  των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 74,  την ερχόμενη Παρασκευή 26 Μαΐου  και ώρα δύο και μισή (2.30) το μεσημέρι  θα γίνουν  οι τελετές  υποδοχής των λειψάνων του Συγκυβερνήτη του νοράτλας «ΝΙΚΗ 4»  πτέραρχου εα Βασιλείου Παναγόπουλου και των δύο (2) Ανθυπασπιστών Καταδρομών  Σωτήρη Κουρούνη  και Τζιλιβάκη Στέφανου  και δεκατριών (13)  πεσόντων της ΕΛ.ΔΥ.Κ, στο  αεροδρόμιο του Τατοΐου  και 



τέλεσης επιμνημόσυνης δέησης, στο αεροδρόμιο του Τατοΐου. (Τα λείψανα θα έρθουν την ίδια ημέρα από την Κύπρο).  

β. Επίσης μας γνώρισαν, ότι  θα γίνουν οι κηδείες των λειψάνων των προαναφερθέντων δεκαέξι (16)  πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας ως εξής:
1. Πτέραρχου εα  Βασίλειου Παναγόπουλου,
στο Αγρίνιο, το Σάββατο  27 Μαΐου ώρα 12:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου (Παλαιό) στο Νεκροταφείο.  Πληροφορίες στον εκλεγμένο πολεμικό εκπρόσωπο ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας συμπολεμιστή μας κ  Κώστα Μπεσίρη  τηλ. 6980-528617-26410-58921.

2. Έφεδρου Ανθυπασπιστή Καταδρομών Κουρούνη Σωτήρη
στην Καστάνιτσα Δήμου Βόρειας Κυνουρίας την Κυριακή 4 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό «Μεταμόρφωση του Σωτήρος» και ώρα 10: 30 το πρωί.  Πληροφορίες στον εκλεγμένο πολεμικό εκπρόσωπο ΠΕ Αρκαδίας Γιάννη Σίδερη  τηλ.  2710-225452 και κιν 6937-156213 και για να πληροφορηθείτε πως θάρθετε στην Καστάνιτσα.

3. Έφεδρου Ανθυπασπιστή Καταδρομών Τζιλιβάκη Στέφανου.
Την Κυριακή  το πρωί 28 Μαΐου τα λείψανα από το πλοίο θα κατευθυνθούν για  απόδοση τιμών στο στρατόπεδο «Αποστολάκη»,  1η ΜΑΛ, από εκεί που έφυγε, πριν σαράντα τρία (43) χρόνια  ως Λοχίας Καταδρομών. Αναχώρηση πομπής από το στρατόπεδο ώρα 10:45 (έντεκα παρά τέταρτο), στάση αποχαιρετισμού στην οικία του  και στη συνέχεια  θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Άγιο Νικόλαου Μεϊντάνι και κηδεία στο Νεκροταφείο της Αγίας Φωτεινής. Πληροφορίες στον εκλεγμένο πολεμικό εκπρόσωπο ΠΕ Χανίων συμπολεμιστή μας Αργύρη Μαλακωνάκη  τηλέφωνα 6972-084992 και 28240-22538.

Για  τους πεσόντες Ελλαδίτες  συμπολεμιστές μας (της ΕΛ.ΔΥ.Κ-Εθνοφρουράς). Πληροφορίες Πρόεδρος Πανελλήνιου Πολεμικού Συνδέσμου Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ κ Δημήτριος Σπανογιάννης τηλ 210-9848938 και 6974-027641.
Έφεδροι Ανθυπασπιστές (ΠΖ)  της ΕΛ.ΔΥ.Κ
4. Αθανασίου Νικόλαου,   6 Ιουνίου και   ώρα  17:00, στο  Μουζάκι Καρδίτσας 
5. Ζερβομανώλη Γεώργιου,  29 Μαΐου και  ώρα 11:00,  στα Παράκοιλα Μυτιλήνης
6. Καραγεώργου Αθανάσιου, 30 Μαΐου και  Μαϊ 17 ώρα  12:00, στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων
7. Κρητικού Νικόλαου,   31 Μαΐου και ώρα 18:00, στη Χασιά, Δήμου Φυλής 
(Πρώτα στο μνημείο στο Ζεφύρι, Βύρωνος & Φιλικής Εταιρίας 8)
8. Κωνσταντακόπουλου Ιωάννη, 27 Μαΐου και ώρα  12:00, στην  Αγία Μαρίνα Βάρδα, Ν. Ηλείας
9. Μπροδήμα Κωνσταντίνου, 03  Ιουνίου και ώρα  11:00,  στα Δίδυμα Αργολίδας
10. Παπαδόπουλου Ιωάννη,  27 Μαΐου και ώρα 12:00,  στο χ. Λάνθι Πύργος Ηλείας
11. Σίννη  Αργυρίου,  17  Ιουνίου και  ώρα 11:00, στο  Ν/Φ Καπαρέλι Θηβών 
12.Τριανταφυλλίδη Μανούσου,  28 Μαΐου και ώρα 15:00,  στις  Ποταμιές ν. Ηρακλείου
13.Τριάντη Βασίλειου,  28 Μαΐου και ώρα  09:30,  στο Καναλάκι Πρέβεζας
14. Χαμουριωτάκη Γεώργιου,  28 Μαΐου και  ώρα  10:00,  στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής
Έφεδρος  Ανθυπασπιστής  (ΜΧ)  της ΕΛ.ΔΥ.Κ
15. Άνθη Ελευθέριου,  31 Μαΐου και ώρα 1500, στη  Γαρίτσα Κέρκυρας
Έφεδρος Ανθυπασπιστής  (ΝΟΣ)  της ΕΛ.ΔΥ.Κ και 
16. Νιάφα  Νικόλαου, 2 Ιουνίου και  ώρα 18:30,  στην Εκκλησία Αγίας Παρασκευής  και Δημοτικό Ν/Φ Λαμίας

Παρακαλούμε όλους  τους συμπολεμιστές να πράξουν, ό,τι έκαναν σαράντα τρία  χρόνια, το  ιερό χρέος τους με την απόδοση φόρου τιμής στα λείψανα  και τη μνήμη των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας στην Κύπρο το έτος 1974. Και οι φίλοι  νάρθουν μαζί μας.
Επίσης παρακαλούμε τους συμπολεμιστές μας, εκλεγμένους περιφερειακούς εκπροσώπους μας, στους τόπους των οποίων θα γίνουν κηδείες λειψάνων  προαναφερθέντων συμπολεμιστών Ελλαδιτών ( ΕΛ.ΔΥ.Κ  Εθνοφρουρά), να παραστούν  σε όλες τις τελετές, μετά από συνεννόηση,  για τα οργανωτικά, με το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ευχαριστήρια
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας και οι Συγγενείς των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας, 
που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του, ευχαριστούν  διαχρονικά  όλους τους Δημάρχοντες των Δήμων, στους οποίους γεννήθηκαν και με τον ηρωικό τους θάνατο δόξασαν οι πεσόντες για την Πατρίδα συμπολεμιστές μας:
Αγρινίου, Βόρειας Κυνουρίας και Χανίων που θα παραλάβουν λείψανα για ταφή και των υπόλοιπων Δήμων,  Αίγινας, Αιγάλεω, Αμαλιάδας, Άρτας,
Αταλάντης, Βούλας Βάρης Βάρκιζας, Γόρτυνας, Διδυμοτείχου, Επιδαύρου, Ζαχάρως, Ηρακλείου, Καβάλας, Καλαβρύτων, Καρδίτσας, Κεφαλληνίας,  Μαλεβυζίου, Μαρκοπούλου Πάτρας, Πλατανιά, Τιρνάβου, Τρικάλων, Φαιστού, και Χαλκιδέων, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον τ. Υπουργό ΥΕΘΑ κ Ιωάννη Λαμπρόπουλο, γιατί με πράξεις και ενέργειές τους σε συνεργασία και με το Σύλλογό μας, έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους, τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων Ηρώων συντοπιτών τους, με την ανέγερση μνημείων (προτομών σε εμφανή σημεία στον τόπο καταγωγής του, ονομασία οδών-γηπέδων, κοινόχρηστων χώρων κλπ), έτσι: 
-κατέστησαν αιώνια τη μνήμη τους
-απέδωσαν τη  μέγιστη δυνατή τιμή και ηθική ικανοποίηση στους συγγενείς, τους φίλους και τους συγχωριανούς τους, 
-αναγνώρισαν και δικαίωσαν έμπρακτα τη θυσία τους και τέλος
-συνετέλεσαν στη δημιουργία παραδείγματος μίμησης και εθνικού φρονηματισμού κυρίως για τους νέους της περιοχής τους.

Για τη συμμετοχή σας  στις τελετές: στο Τατόι και  την Καστάνιτσα Βόρειας Κυνουρίας, θα επικοινωνήσετε με  τον πρόεδρο του  Πολεμικού Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» κ Παναγιώτη Αφάλη τηλέφωνα 210-9241222 και κιν 6934-779656.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά