ΕΛΒΟ: Ο εκκαθαριστής πουλάει στρατιωτικά οχήματα, ανταλλακτικά και οικόπεδα έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ


Πολλά ερωτηματικά εγείρει η απόφαση του εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ, της εταιρίας ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ, να προχωρήσει εν μέσω του διεθνή διαγωνισμού πώλησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, σε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.

Μάλιστα, βάση της διακήρυξης που δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική”, την 25η Μαϊου 2017, πρόκειται για εκποίηση αποθεμάτων ανταλλακτικών, δύο οικοπέδων στην περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης και έντεκα 4Χ4 Gargo στρατιωτικών φορτηγών (δεξιόστροφων) κατασκευής του 2013.
Δείτε τη διακήρυξη όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική” στις 25 Μαϊου:

Βάση της διακήρυξης, τα αποθέματα ανταλλακτικών τιμώνται προς 5 εκατομμύρια ευρώ, τα δύο οικόπεδα προς 200.000 ευρώ και τα στρατιωτικά οχήματα έναντι 850.000 ευρώ.

Μάλιστα, τα στρατιωτικά οχήματα είναι και αυτά που σας παραθέτουμε στην παρακάτω φωτογραφία!

Δηλαδή, στο σύνολό του ο εν λόγω διαγωνισμός φτάνει στο ποσό των 6 εκατομμυρίων 50 χιλιάδων ευρώ, την ώρα που η τιμή εκκίνησης για πώληση ολόκληρης της ΕΛΒΟ, βάση του διεθνή διαγωνισμού που “τρέχει”, έχει οριστεί στα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Οι ερωτήσεις που βγαίνουν είναι πολλές και είναι οι εξής:
Έχει ενημερωθεί το κράτος και δη τα υπουργεία Οικονομικών και κυρίως Εθνικής Άμυνας, για τον εν λόγο διαγωνισμό;
Τι πωλείται έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ και είναι “ανταλλακτικά”;
Μήπως είναι στρατιωτικό υλικό;
Γιατί η ΕΛΒΟ ασχολείται κυρίως με στρατιωτικό υλικό και συγκεκριμένα την ανακατασκευή ή επισκευή οχημάτων του στρατού αλλά και τανκ.
Έχουν ενημερωθεί οι δύο ενδιαφερόμενες εταιρίες και εν προκειμένω η γερμανική Krauss και η νοτιοαφρικάνικη Paramount ότι εν μέσω του διαγωνισμού που “τρέχει”, ο εκκαθαριστής εκποιεί περιουσία της ΕΛΒΟ;
Μιλάμε για θέμα εθνικής ασφάλειας, όταν πρόκειται για στρατιωτικό υλικό.
Η ημερομηνία δημοσίευσης της διακήρυξης είναι η 25η Μαϊου 2017, δηλαδή λίγες ημέρες μετά την κατάθεση των κλειστών προσφορών από τις δύο ενδιαφερόμενες εταιρίες, που κατέθεσαν φάκελο για να εξαγοράσουν την ΕΛΒΟ.

Στο τέλος της διακήρυξης, υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά:
Για την υποβολή δηλώσεων ενδιαφέροντος και την παραλαβή των Υπομνημάτων, καθώς και για κάθε άλλη διευκρίνηση σχετικά με τη Διακήρυξη, τα Υπομνήματα και τους Διαγωνισμούς, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στον Εκκαθαριστή (τηλ.: 2102886222, fax: 2102886907 και e-mail: Michael.Chourdakis@gr.ey.com)”.
Το αναφέρουμε αυτό γιατί εκτός του γεγονότος ότι ο διαγωνισμός προκηρύσσεται από την ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ, που είναι ο εκκαθαριστής της ΕΛΒΟ βάση συμφωνίας του 2014 με την τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αρμόδιος εκκαθαριστής είναι ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης και το παρακάνω μέιλ που αναφέρεται στη διακήρυξη είναι Michael.Chourdakis!
Ποιος είναι τελικά ο ρόλος του εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ;
Να εκποιεί ότι υπάρχει και… δεν υπάρχει;
Έχει το δικαίωμα να το πράξει εν μέσω διαγωνισμού που τρέχει;
Περιμένουμε απαντήσεις γιατί το ρεπορτάζ συνεχίζεται…
Επίσης, στη διακήρυξη αναφέρεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός γίνεται βάση του νόμου 3429/2005, άρθρο 14.
Διαβάστε τι αναφέρει ακριβώς ο νόμος στο συγκεκριμένο του σημείο:
Αρθρο 14

Υφιστάμενο προσωπικό

  1. Οι διοικήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων, που εμφανίζουν αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα ή επιχορηγούνται από το Δημόσιο με στόχο την εξυγίανση τους υποχρεούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αξιοποίηση του προσωπικού τους καταρτίζοντας, όπου χρειάζεται, νέους κανονισμούς προσωπικού και οργανογράμματα, καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του. Ιδιαίτερα για τους γενικούς κανονισμούς προσωπικού των επιχειρήσεων και για ζητήματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις, οποιαδήποτε αλλαγή γίνεται ύστερα από διαπραγματεύσεις των δύο μερών (επιχείρησης και εργαζομένων) με τη διαδικασία της υπογραφής συλλογικής σύμβασης με την πιο αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση της επιχείρησης.

  1. Οι αλλαγές της προηγούμενης παραγράφου με τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων κατά τη διαγραφόμενη σε αυτό διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθούν εντός αποκλειστικής προθεσμίας τεσσάρων μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου ή, σε περίπτωση που η δημόσια επιχείρηση εμφανίσει αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα ή επιχορηγηθεί από το Δημόσιο με στόχο την εξυγίανση της στην οικονομική χρήση του έτους 2005 ή σε επόμενη από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου οικονομική χρήση, από τη δημοσίευση του ισολογισμού της για την οικονομική αυτή χρήση.

  1. Αν για οποιονδήποτε λόγο η παραπάνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, οι ως άνω αλλαγές γίνονται με νόμο.

Δεν νομίζουμε ότι αναφέρει κάτι για την ΕΛΒΟ. Δεν διαβάσαμε να αναφέρει κάτι για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων υπό εκκαθάριση εταιρίας. Ο νόμος αναφέρεται σε συμβάσεις εργασίας, όχι σε εκποίηση…
Πηγή: newreport.gr

http://voiceofmacedonia.blogspot.gr/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά