Επιστολή ΠΟΜΕΝΣ στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για το άρθρο 32 του νομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ

Βουλή


Η ΠΟΜΕΝΣ ενημέρωσε γραπτώς την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στην Βουλή των Ελλήνων για τα προβλήματα που παρουσιάζει η διάταξη του άρθρου 32, του υπό κατάθεση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) ενημέρωσε γραπτώς την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στην Βουλή των Ελλήνων, καθώς και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων για τα προβλήματα που παρουσιάζει η διάταξη του άρθρου 32, του υπό κατάθεση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (όπως αναρτήθηκε για διαβούλευση) , το οποίο αναφέρεται στον στρατιωτικό συνδικαλισμό.

Με μια αναλυτική επιστολή, η ΠΟΜΕΝΣ επισημαίνει ότι πολλές από τις προτεινόμενες διατάξεις είναι αμφίβολο εάν συμβιβάζονται με το Σύνταγμα και τις κατοχυρωμένες ελευθερίες.

Πιο συγκεκριμένα, καταθέτει αμφιβολίες για το εάν είναι συνταγματικές οι ρυθμίσεις που καταργούν τις Ενώσεις Στρατιωτικών σε επίπεδο Περιφέρειας, οι οποίες συμμορφώθηκαν στον νόμο που ψήφισε πέρυσι η Βουλή και λειτουργούν ως συνδικαλιστικά σωματεία.

Επιπλέον γίνεται αναφορά στην διάταξη με την οποία επιχειρείται να καθιερωθούν ex officio αντιπρόσωποι στρατιωτικών, οι οποίοι δεν έχουν εκλεγεί και δεν έχουν λάβει μέρος σε Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

“Η εν λόγω διάταξη αναιρεί τη δημοκρατική οργάνωση πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθόσον επιτρέπει την συμμετοχή στη δευτεροβάθμια Ομοσπονδία προσώπων που δεν έχουν εκλεγεί και δεν αντλούν δημοκρατική νομιμοποίηση από τα πρόσωπα τα οποία αντιπροσωπεύουν.

Στρεβλώνει την αρχή της δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Τέλος η επιστολή αναφέρεται στο αστικό σωματείο που φέρει τον διακριτικό τίτλο ΠΟΕΣ  το οποίο δεν προσαρμόστηκε στο νέο νόμο μέσα στα χρονικά περιθώρια που όριζε ο νομοθέτης.

Στην επιστολή τονίζεται ότι  η διάταξη του άρθρου 32 που αφορά στην ΠΟΕΣ, είναι αμφίβολο κατά πόσο συμβιβάζεται με την συνταγματικά προστατευόμενη από το άρθρο 23 παρ. 1 του Συντάγματος συνδικαλιστική ελευθερία και την αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου. Η ΠΟΕΣ  από την ημέρα της ίδρυσή της λειτουργεί υπό διαφορετικό νομικό πλαίσιο, μη σχετιζόμενο με την εκπροσώπηση εργαζομένων, αλλά ταυτίζεται με την εκπροσώπηση βιοτεχνών και εμπόρων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία και στα νόμιμα όργανά της να μην φέρουν προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο μια τέτοια διάταξη που θα δημιουργήσει προβλήματα στους στρατιωτικούς και στις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες.
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Ο                                                                                                   Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                                                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Επγός (ΥΔΚ)                                                                                 Λγος (ΠΖ)





Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά