Ρίγη συγκίνησης για τον Μανούσο Τριανταφυλλίδη – Ο ήρωας επέστρεψε στον τόπο του

Ρίγη συγκίνησης για τον Μανούσο Τριανταφυλλίδη – Ο ήρωας επέστρεψε στον τόπο του [pics, vids]

Η μαυροφορεμένη μάνα του που τόσα χρόνια έβλεπε το όνομα του παιδιού της στη λίστα των αγνοουμένων της Κύπρου, ήταν εκεί για να πει το τελευταίο αντίο στο σπλάχνο της. Δίπλα της, μαζί της, εκατοντάδες συγχωριανοί της, που υποδέχτηκαν τα οστά του Μανούσου Τριανταφυλλίδη και με τιμές ήρωα όπως του άρμοζε, τα συνόδευσαν στην αγκαλιά της κρητικής γης.

Η συγκίνηση στο χωριό Ποταμιές λίγο έξω από τη Χερσόνησο, στο νομό Ηρακλείου, ήταν έκδηλη στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων το μεσημέρι της Κυριακής (28.05.2017). Για την επιστροφή του Μανούσου Τριανταφυλλίδη στο χωριό του, είχε στηθεί αψίδα από δάφνες και μυρτιές.




Ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού αλλά και όσοι βρέθηκαν στις Ποταμιές για την επιστροφή του Έλληνα αγνοούμενου στην Κύπρο, συνόδευσαν τον Μανούσο Τριανταφυλλίδη έως τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.



Σε όλη τη διαδρομή, γυναίκες του χωριού έραιναν με ροδοπέταλα την πομπή, παρουσία και της στρατιωτικής μπάντας της ΣΕΑΠ.


Τραγική φιγούρα η 87χρονη μητέρα του. Είχε να τον δεί από τις 30 Νοεμβρίου 1973, όταν εκείνος έφυγε από τις Ποταμιές για να υπηρετήσει. Σκοτώθηκε στη μάχη που έγινε στις 14-16 Αυγούστου 1974. Για χρόνια ο Μανούσος Τριανταφυλλίδης και οι άλλοι 17 συμπολεμιστές του στην ΕΛΔΥΚ θεωρούνταν αγνοούμενοι και μόλις πριν από μερικούς μήνες τα οστά τους ταυτοποιήθηκαν και ξεκίνησε ο επαναπατρισμός τους.



Αφού εψάλη η εξόδιος ακολουθία, τα λείψανα του Μανούσου Τριανταφυλλίδη οδηγήθηκαν στο Ηρώο του χωριού όπου έγινε η ταφή τους.
Υπό τους πένθιμους ήχους της καμπάνας, άγημα απέτισε φόρο τιμής στον ήρωα του χωριού που επέστρεψε στη γενέτειρά του με τρεις πυροβολισμούς.
newsit
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά