Συγκροτήθηκε η Εθνική Στρατιωτική Αρχή Αξιοπλοΐας από το ΓΕΕΘΑ

 Συγκροτήθηκε η Εθνική Στρατιωτική Αρχή Αξιοπλοΐας από το ΓΕΕΘΑ

Τον Μάρτιο του 2021 συγκροτήθηκε η Εθνική Στρατιωτική Αρχή Αξιοπλοΐας (ΕΣΑΑ) σε εφαρμογή του άρθρου 39 του ν.4609/2019 (Α΄67) και του π.δ.85/2020 (Α΄198). Η Αρχή είναι ανεξάρτητη οργανωτικά Μονάδα του ΓΕΕΘΑ επιπέδου Κλάδου, υπαγόμενη απευθείας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Αποστολή της Εθνικής Στρατιωτικής Αρχής Αξιοπλοΐας είναι:

-Ο έλεγχος και η πιστοποίηση της αξιοπλοΐας Α/Φ ή άλλων αεροναυτικών συστημάτων, που χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) και είναι καταχωρημένα στα μητρώα τους.

-Η εποπτεία, ο έλεγχος και η πιστοποίηση ότι αεροναυτικά προϊόντα, εξαρτήματα, συσκευές και υπηρεσίες των ΕΔ, καθώς και άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασχολούνται με τη σχεδίαση, την κατασκευή, τη συντήρηση ή την παροχή εκπαίδευσης σε προσωπικό συντήρησης των υπόψη προϊόντων, εξαρτημάτων και συσκευών, συμμορφώνονται με τις εφαρμοστέες απαιτήσεις και τα πρότυπα αξιοπλοΐας.

-Η αναγνώριση αρχών αξιοπλοΐας του εξωτερικού, καθώς και των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας και πιστοποιήσεων που εκδίδουν.

Σύμφωνα με το π.δ. 85/2020 (Α΄198), η οργανωτική δομή της Αρχής περιλαμβάνει τις ακόλουθες Διευθύνσεις:

Διεύθυνση Πολιτικής-Κανονισμών και Μητρώων Αξιοπλοΐας (ΔΠΚΜΑ).

Διεύθυνση Αξιοπλοΐας Σχεδίασης (ΔΑΣΧ).

Διεύθυνση Αξιοπλοΐας Συντήρησης (ΔΑΣΥ).

Η ΕΣΑΑ εδρεύει στο Στρατόπεδο Αεροπορικής Μονάδας Βύρωνα και τα στοιχεία επικοινωνίας με αυτή είναι: Αεροπορική Μονάδα Βύρωνα ΒΣΤ 902ΤΚ 16233, Βύρωνας-Αθήνα, E-mail:admin.dept@hnmaa.mil.gr, τηλ.: 2109795910.


zougla.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά