Καθηγητής Πανεπιστημίου αποκάλεσε τα Σκόπια ως Μακεδονία

magnesia247.gr : Καταπέλτης ο Χρήστος Παππάς: «Επιεικώς απαράδεκτες» οι προτάσεις του καθηγητή Παν/μίου Βόλου, Π. Βόγλη
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας Χρυσής Αυγής, Χρήατος Παππάς για τις προκλητικές δηλώσεις του πανεπιστημιακού Πολυμέρη Βόγλη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Ο τελευταίος έχει αναλάβει φαίνεται να αναδομήσει την ιστορία που θα διδάσκεται, σε σημείο που η κοινή γνώμη και μεγάλο μέρος του τύπου έκαναν λόγο για «παραχάραξη της Ιστορίας». Συγκεκριμένα αποκάλεσε τα Σκόπια ως Μακεδονία ενώ διατείνεται ότι η διδασκαλία του εμφυλίου πολέμου πρέπει να περάσει ως «επανάσταση». Ας δούμε τι επισημαίνει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου:
«Έντονο προβληματισμό  δημιουργούν οι απόψεις πανεπιστημιακού, οποίος καλείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να «αναμορφώσει» τα σχολικά βιβλία.  Πρόκειται για τον αν. Καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Π. Βόγλη, ο οποίος είναι ένας από τους 220 πανεπιστημιακούς που είχαν υπογράψει κείμενο στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015. Ήταν επίσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γ. Σακελλαρίδη στον Δήμο Αθηναίων το 2014.
Στις αρχές του χρόνου του ανατέθηκαν από το Ίδρυμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, καθήκοντα προέδρου της επιτροπής ειδικών επιστημόνων για την εκπόνηση μελέτης για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών της ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης! Σύμφωνα με τη μελέτη που υποβλήθηκε προ ημερών, η διδασκαλία της ιστορίας θα έχει πλέον ως κύριο στόχο να καλλιεργήσει μια «πλουραλιστική και ανεκτική εθνική ταυτότητα, η οποία θα είναι απαλλαγμένη από μισαλλοδοξία και ξενοφοβία».
Για τα Σκόπια και τον συμμοριτοπόλεμο, δίνοντας συνέντευξη στο popaganda.gr, την εποχή που ο Γ. Μουζάλας αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», ο Π. Βόγλης ανέφερε: «Μια χώρα, η οποία έχει αναγνωριστεί από πάρα πολλές άλλες -117, αν δεν απατώμαι, χώρες, με το ακατονόμαστο όνομα, η Ελλάδα επιμένει να την ονομάζει διαφορετικά, τηρώντας το γράμμα και όχι την ουσία». Στη συνέχεια της συνέντευξης είχε υποστηρίξει  ότι «Εχουμε δει τις αρνητικές συνέπειες σε αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και την εξωτερική πολιτική από το 1992. Παρόλα αυτά έχει παραμείνει ταμπού. Συγχρόνως, παρατηρούνται γραφικά φαινόμενα, όπως η εξαφάνιση του ονόματος της χώρας στις αθλητικές συναντήσεις. Είναι, δηλαδή, σα να εθελοτυφλούμε, να μην αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο.» Όσον αφορά τον συμμοριτοπόλεμο, θεωρεί ότι «Ο ελληνικός εμφύλιος ήταν μία επανάσταση η μοναδική στην Ελλάδα του 20ού αιώνα, έστω και αν έτσι όπως εξελίχθηκε δεν θα μπορούσε να αποβεί νικηφόρα. Υπό αυτή την έννοια ήταν μία αδύνατη επανάσταση», όπως έγραψε στο βιβλίο του «Η αδύνατη επανάσταση. Η κοινωνική δυναμική του εμφυλίου πολέμου». Στα όσα υποστηρίζει ο συγκεκριμένος πανεπιστημιακός συγκαταλέγεται και η άποψη που έχει εκφράσει δημοσίως ότι στα νέα βιβλία Ιστορίας δεν θα πρέπει να παραλειφθεί, εκτός των άλλων, και «η βία του Ελληνικού Στρατού κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία»!»
Έπειτα ο βουλευτής Επικρατείας ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν «αυτές οι θέσεις εκφράζουν τον συγκεκριμένο πανεπιστημιακό ή είναι και επίσημες θέσεις της κυβερνήσεως» και αν «υπάρχει πρόθεση να υιοθετηθούν οι απαράδεκτες αυτές προτάσεις, και να ενσωματωθούν στα βιβλία της Ιστορίας; »
Πηγή
http://xristospappas.blogspot.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά