Στοιχεία με τους πρόσφυγες στην Ευρώπη. Ποσους έχουν δεχθεί επίσημα;
Το 2015 συμφωνήθηκε τα κράτη μέλη της ΕΕ να προχωρήσουν με τη μεταφορά των προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μέχρι σήμερα ελάχιστους πρόσφυγες έχουν δεχθεί οι χώρες.
Αν δείτε τα στοιχεία στον πίνακα άλλες χώρες δεν έχουν πάρει ούτε έναν!!!!


Παρά τη δέσμευση των κρατών μελών της ΕΕ να μεταφέρουν 160.000 αιτούντες άσυλο από τις χώρες πρώτης γραμμής, την Ελλάδα και την Ιταλία, έως τον Σεπτέμβριο του 2017, μέχρι στιγμής μόνο 18.000 άτομα έχουν μετεγκατασταθεί, δηλαδή λίγο περισσότερο από το 11% του συνόλου


Μέχρι στιγμής, μόνο η Μάλτα και η Φινλανδία έχουν σημειώσει αρκετή πρόοδο και αναμένεται να εκπληρώσουν εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους τόσο απέναντι στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα. Ορισμένες χώρες, όπως η Βουλγαρία, η Κροατία και η Σλοβακία, έχουν προχωρήσει σε περιορισμένο αριθμό μετεγκαταστάσεων. Η Αυστρία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα τις μετεγκαταστάσεις, ενώ η Ουγγαρία και η Πολωνία εξακολουθούν να αρνούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.


Ιστορικό


Σύμφωνα με δύο αποφάσεις έκτακτης ανάγκης που εγκρίθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015, 160.000 αιτούντες άσυλο (οι οποίοι έχουν μεγάλη πιθανότητα να λάβουν το καθεστώς πρόσφυγα) θα πρέπει να μεταφερθούν έως τον Σεπτέμβριο του 2017 από την Ιταλία και την Ελλάδα σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου