«Λίφτινγκ» στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

8 Μαρτίου 2017, τελετή παράδοσής του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στο Δήμο Παύλου Μελά και στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, παρουσία του οικοδεσπότη Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, πολλών Υπουργών, Βουλευτών, του Διοικητή του Γ΄ΣΣ Αντιστράτηγου Δημήτρη Μπίκου, του Υποστράτηγου Αντώνη Κονδύλη Διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, μελών της Διοίκησης και της Αντιπολίτευσης του Δήμου Παύλου Μελά, Τοπικών Συμβούλων, αγωνιστών των κινημάτων και πολιτών που προσήρθαν για να παρακολουθήσουν τη σημαντική εκδήλωση της πόλης.
8 Μαϊου 2017, ξεκίνησε η κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτιρίων του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά με συντονισμό της επιχείρησης από μονάδες του στρατού που διεκπεραιώνουν με δικά τους μηχανολογικά μέσα την επιχείρηση, υπό το άγρυπνο βλέμμα και την καλή συνεργασία με τη Διοίκηση του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη.
Παρόντες πέρα από τα στελέχη και το προσωπικό του Γ΄ΣΣ, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Αθάνατος, Στέφανος Βάρφης, Ιωσήφ Αράπογλου, ο Εντεταλμένος Αθανάσιος Λαζαρίδης, υπηρεσιακά στελέχη και ο επιστημονικός συνεργάτης Πρόδρομος Νικηφορίδης.
«Ενίοτε κάποιοι αγώνες δικαιώνονται…» είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός στην τελετή παράδοσης, ενώ ο Δήμαρχος είχε τονίσει ότι «Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την ιστορία του στρατοπέδου κι αυτό δεν είναι άλλο από την αξιοποίησή του», επικαλούμενος και τη πρόταση για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τη θέση του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι δέκα εκατομμύρια θα έρθουν από τις ΟΧΕΒΑ.
Με τις εργασίες κατεδάφισης, γίνονται ΠΡΑΞΗ οι δεσμεύσεις τόσο της Πολιτείας όσο και της Διοίκησης του Δημήτρη Δεμουρτζίδη, ο οποίος ανέφερε με την έναρξη των εργασιών τα εξής:
«Οι κατεδαφίσεις αφορούν οικοδομήματα που κρίθηκαν επικίνδυνα για την ασφάλεια των επισκεπτών (προσκτίσματα, υπόστεγα και ερείπια) και που καθορίστηκαν με βάση αναλυτικές καταγραφές, αποτυπώσεις και αξιολογήσεις της κατάστασης διατήρησής τους.
Οι καταγραφές αυτές περιλήφθηκαν στο στρατηγικό σχέδιο που εκπόνησε ο Δήμος Παύλου Μελά για την μετατροπή του πρώην στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο και στη συνέχεια συμφωνήθηκαν με τις επιτελικές υπηρεσίες του στρατού.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ολοκλήρωση των εργασιών παραχώρησης, υπήρξε συναίνεση των δύο μερών επί της αναγκαιότητας αυτών των κατεδαφίσεων αφενώς για να εξαλειφθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και αφετέρου για να εξοικονομηθούν σημαντικοί οικονομικοί πόροι για το Δήμο».
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ανέπνευσε ένα σημαντικό τμήμα του στρατοπέδου βόρεια της δυτικής πλευράς, στο τμήμα εκείνο που την ερχόμενη Κυριακή 14 Μαϊου, θα τελεστεί εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που συνδιοργανώνουν οι ποντιακοί σύλλογοι  «Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης», «Αλέξανδρος Υψηλάντης Ηλιούπολης», «Ένωση Ποντίων Πολίχνης» και ο Δήμος Παύλου Μελά υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

karfitsa
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά