Εκδήλωση για τον πρώτο Έλληνα στρατιωτικο αεροπόρο

Το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) παρουσιάζει, ως εναρκτήρια εκδήλωση της Θερινής Ακαδημίας Αεροπλοΐας 2017, αφιέρωμα στην Ελληνική Αεροπορία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017 στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).   Με αφορμή το βιβλίο της Αντιγόνης Καμπέρου, «Δημήτριος Καμπέρος: ο Τρελοκαμπέρος, η ζωή του πρώτου Έλληνα στρατιωτικού αεροπόρου», που εξιστορεί τα έργα και τη συμβολή του πρωτοπόρου Έλληνα αεροπόρου στις απαρχές της αεροπορίας της χώρας, οι προσκεκλημένοι ομιλητές φωτίζουν τις προσωπικότητες και τα γεγονότα που συνέβαλαν στη σύλληψη της αεροπορικής ιδέας από τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Στρατιωτικών, Ελευθέριο Βενιζέλο και την ίδρυση της Ελληνικής Αεροπορίας το 1911.   Οι ομιλητές αναφέρονται στην μοναδική εφεύρεση των αδελφών Ράιτ στην Αμερική και την πώληση των δικαιωμάτων τους στη Γαλλία και παράλληλα στα ελληνικά ιστορικά γεγονότα της εποχής, του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και την μετέπειτα εξέλιξη της ελληνικής αεροπορίας. Σχολιάζουν ακόμη το ρόλο της Αεροπορίας την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων και μιλούν για τους πρώτους αεροπόρους Δημήτριο Καμπέρο, Μιχάλη Μουτούση, Χρήστο Αδαμίδη και Πανούτσο Νοταρά, καθώς και τους ιδιώτες αεροπόρους Εμμανουήλ Αργυρόπουλο και Αλέξανδρο Καραμανλάκη.  Στην εκδήλωση παρουσιάζεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ιστορικά video. 

Z:\Public\2017_March\Air Force event_Kamperou_8th May\10kamb40-thumb-large.jpg


Δημήτριος Καμπέρος, ο πρώτος
Έλληνας στρατιωτικός αεροπόρος


Ομιλητές   Παντελής Βατάκης,  Σμήναρχος (Ι),  Διοικητής Μοίρας Πολεμικής Αεροπορίας Αντιγόνη Καμπέρου, Φιλόλογος-Ευρωπαϊολόγος, Συγγραφέας Αλέξιος Καρυτινός, Επισμηναγός (Δ)  Κωνσταντίνος Λαγός, Ιστορικός, Καθηγητής Ιστορίας στην Σχολή Ικάρων Ιωάννης Μυλωνάς, Τεχνικός Συντηρητής, Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον Δρ.Τριαντάφυλλο Φλουρή, Πρύτανη του Hellenic American University 

Ημερομηνία  Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, 19:00 

Διεύθυνση  Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι  

Είσοδος   Eίσοδος ελεύθερη  

Πληροφορίες  Hellenic American College: 210 3680950, www.haec.gr, events@haec.gr 

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου