Ο Σύνδεσμος στην ετήσια επετειακή εκδήλωση για τη Μάχη του Γριμπόβου Άρτας

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) κ. Δημήτριος Χαλάστρας, παρευρέθηκε στην ετήσια επετειακή εκδήλωση για τη Μάχη του Γριμπόβου Άρτας, όπου και κατέθεσε στεφάνι ως φόρο τιμής στη μνήμη των πεσόντων.

Η Μάχη του Γριμπόβου ήταν η τελευταία μάχη στο πεδίο της Ηπείρου, κατά τον άδοξο ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 και διεξήχθη από τις 30 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου του 1987. Αφορμή για την έναρξη της μάχης ήταν ο βομβαρδισμός της Άρτας από τουρκικά πυροβόλα που είχαν στηθεί στις πλαγιές του Γριμπόβου. Κατά τη διάρκεια της μάχης σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν 418 οπλίτες και αξιωματικοί χωρίς όμως η Ελληνική Ταξιαρχία που πολεμούσε εκεί να υποχωρήσει. Στη μάχη του Γριμπόβου πολέμησε και το τμήμα των Γαριβαλδηνών, ξένων φιλελλήνων εθελοντών, ένας εκ των οποίων, ο ευγενής Ιταλός Φίλιππος Τρόια που σκοτώθηκε στη μάχη, ενέπνευσε τους απογόνους των Γαριβαλδηνών, οι οποίοι ξαναπολέμησαν στη μάχη του Γριμπόβου κατά τον Βαλκανικό Πόλεμο του 1912.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.pasysek.com/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά